Selectați pagina

Atenţie! Cruzimea față de animale va fi pedepsită aspru în Moldova! Vor fi aplicate amenzi de pînă la 67.5 mii lei

Atenţie! Cruzimea față de animale va fi pedepsită aspru în Moldova! Vor fi aplicate amenzi de pînă la 67.5 mii lei

Guvernul a avizat proiectul de lege de modificare a Codului Penal propus de Ministerul Justiției și care prevede înăsprirea pedepselor pentru tratamentul crunt aplicat animalelor, scrie sputnik.md

Cruzimea față de animale va fi pedepsită aspru în Moldova. Guvernul a avizat proiectul de lege de modificare a Codului Penal propus de Ministerul Justiției și care prevede înăsprirea pedepselor pentru tratamentul crunt aplicat animalelor.

Astfel, tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor care a cauzat mutilarea sau moartea animalelor, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 25 de mii la 37,5 mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 180 de ore, sau cu închisoare de până la un an.

Aceeași faptă săvârșită în mod public, prin metode sadice, sau în prezența minorilor de o persoană responsabilă de îngrijirea animalelor se pedepseşte cu amendă în mărime de la 37,5 mii de lei la 67,5 mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, ori cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке