Selectați pagina

ATENȚIE. Cinul pocăinței se va desfășura pe data de 21-24 iunie 2016 la mănăstirea “Naşterea Maicii Domnului” – Răciula, r-nul Călăraşi, s. Răciula.

ATENȚIE. Cinul pocăinței se va desfășura pe data de 21-24 iunie 2016 la mănăstirea “Naşterea Maicii Domnului” – Răciula, r-nul Călăraşi, s. Răciula.

„Pocăinţa – taina fără de care omul nu se poate mântui” (Sf. Paisie Velicikovski)

Iubiţi fraţi şi surori întru Hristos!

Având în vedere marile provocări cu care ne confruntăm astăzi și nimicnicia și neputința noastră în fața lor, totuși nu deznădăjduim și întărindu-ne cu cuvintele Mântuitorului că “Fără Mine nu puteţi face nimic” dar “cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide”, cu bucurie vă aducem la cunoştinţă că pe data de 21-24 iunie 2016 (chiar în perioada când se va desfășura “Soborul PanOrtodox” adică 16-27 iunie 2016) la mănăstirea “Naşterea Maicii Domnului” – Răciula, r-nul Călăraşi, s. Răciula, se va desfășura CINUL POCĂINȚEI.

În acest răstimp se va săvârşi o continuă stare de rugăciune, având drept scop pocăinţa pentru nenumăratele noastre păcate şi fărădelegi precum și rugăciunile comune Atotmilostivului Dumnezeu pentru ca să-i lumineze pe conducătorii bisericești să nu trădeze credința dreptslăvitoare la acest sobor. Rugăciunile vor începe cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, care se va săvârşi pe 21 iunie, ora 00.00 (luni spre marți), si se vor încheia cu Sfânta și Dumnezeiască Liturghie, care se va săvârşi pe 24 iunie, ora 00.00 (joi spre vineri).

Zilnic se vor săvârși câte două liturghii – la miezul nopții și ziua, iar între vecernie și liturghii se vor efectua Te-Deumuri de pocăință, cerere și mulțumire (acatiste, canoane si alte rugaciuni de pocăinţă, citirea Psaltirei neadormită). Pentru a putea participa la rugăciune și scurtele conferințe tematice, creștinii vor fi cazați pe teritoriul mănăstirii.

Să ne ajute Dumnezeu!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

9 Comentarii

 1. hjh

  atentie .. nu e voie canonic decat o singura liturghie pe zi…de ce doua liturghii e grav

  Răspuns
  • pr Eugen

   Se vor face doua liturghii pe zi in biserici diferite adica: liturghia de la ora 00.00 in biserica de iarna ( sf. Nicolae ), iar liturghia de zi de la ora 07.30 in biserica de vara ( Nasterea Maicii Domnului ).

  • X

   ?! Se slujeste in doua biserici, frate!
   Atentie cu invinuirile neintemeiate!

  • Sergiu

   Dar de ce atunci la catedrala centrala se fac cite 2 liturghii duminica? la 7.30 si la 9.00? Si preotul care face liturghia la 7.30 participa si la cea de la 9.00, si nu doar preotul, dar si diaconul si corul si enoriasi raman la a doua?????????? ei nu stiu ca nu e canonic? sau sa iasa mai multi bani asa?

 2. iji

  este bine asa…dar sa nu fie nici un preot care sa slujeasca si la cea de la miezul noptii si la cea din zi…ceea ce e normal… si nici un credincios care participa si la una si la alta ideea cu doua liturghii facuta in momente diferite nu e buna… naste prilejul gandului ca si cum ar fi ceva laudabil sa participi la doua liturghii pe zi..nu e nimic laudabil in asta … de ce nu se face doar o liturghie, una la 12 noaptea, sau una dimineata, la care sa participe toti..de ce cate doua? de ce in aceeasi incinta unii sa se impartaseasca la 12 noaptea, si unii la ora 10? nu e absurd ca unii sa nu poata sa vina la cea de la 12 pentru ca trebuie sa astepte pe cea de la 10? oricum, daca monahii sau oamenii laici participa la ambele, e gresit. nu e voie a participa la mai multe liturghii pe zi..tocmai si asta e temeiul pentru care s-a stabilit ca sa nu fie doua liturghii pe zi….ci scopul este sa nu participe cineva, aceeasi persoana la doua liturghii … papistii fac asta…deci se poate le extrem sa fie doua liturghii in aceeasi manastire in doua biserici diferite la doua momente diferite, dar sa nu profite oamenii ca sunt momente diferite, pentru ca sa se duca la ambele..nu e voie…sa se impartaseasca la ambele si nici sa asiste la ambele ca asistarea e tot un fel de impartasire …nu e voie sa asisti la prefacerea tainelor de doua ori pe zi… de ce nu se fac cele doua liturghii in cele doua biserici diferite in acelasi timp? de ce? de ce nu doua liturghii in doua biserici diferite in acelasi timp? care e scopul decalarii ca timp? iar daca se considera ca e ceva tarie in liturghia de la 12 noaptea, ceea ce poate fi, dar nu fundamental, profund, atunci de ce nu se fac ambele la 12 .. raspunsul ar fi ca unii nu pot participa la cea de la 12 ..da asa e bine,caci se evita sa participe aceiasi oameni la doua liturghii..dar sa se tina regula asta La athos nu se fac niciodata liturghii paralele in biserici diferite la ore diferite, ci la aceeasi ora

  Răspuns
 3. X e dobitor

  care esti cu numele X, esti un dobitoc, frate…

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *