Selectați pagina

Atenție! Certificatele de stare civilă se modifică

Atenție! Certificatele de stare civilă se modifică

certificat de nastereGuvernul a aprobat astăzi modelul unic al formularelor certificatelor de stare civilă şi a formularului certificatului de schimbare a numelui şi/sau prenumelui. Documentul prevede expunerea în redacţie nouă a celor două formulare.

Potrivit proiectului, în conţinutul certificatului de naştere se introduce o rubrică nouă „Naţionalitatea sau apartenenţa etnică”, care vizează datele respective despre naţionalitatea sau partenenţa etnică declarată a titularului documentului, şi se modifică denumirile rubricilor corespunzătoare (din „naţionalitatea” în „naţionalitatea sau apartenenţa etnică”) referitoare la părinţi.

Iar din conţinutul certificatului de schimbare a numelui şi/sau prenumelui se exclud rubricile ce identifică titularul documentului (rubricile „numele”, „prenumele”) din considerentul, că acestea nu se regăsesc în conţinutul actului de stare civilă şi nu sunt reglementate în Legea privind actele de stare civilă. De asemenea, se exclud rubricile privind datele de identificare ale actului care se dublează.

Totodată, pentru asigurarea corectitudinii înscrierii temeiului înregistrării divorţului, a fost completat conţinutul actului de divorţ. Modificarea a fost necesară pe motiv că prezentul formular al actului de divorț nu permite înscrierea tuturor datelor de referinţă ale hotărârii sau deciziei privind desfacerea căsătoriei emise de instanţele de fond sau apel.

Sursa: realitatea.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *