Selectați pagina

ATENTAT sîngeros într-un lăcaş de cult catolic în Filipine. Cel puțin 27 de oameni au murit şi zeci de răniţi

ATENTAT sîngeros într-un lăcaş de cult catolic în Filipine. Cel puțin 27 de oameni au murit şi zeci de răniţi

Cel puțin 27 de oameni au murit și 77 au fost răniți într-un dublu atentat care a vizat o catedrală romano-catolică din sudul Filipinelor, în timpul slujbei de duminică, au anunțat oficiali de securitate, la câteva zile după ce un referendum privind autonomia regiunii majoritar musulmane s-a soldat cu un vot favorabil copleșitor, relatează Reuters.

Atentatul s-a produs pe insula insula filipineză Mindanao duminică dimineață, în timpul slujbei. Prima explozie s-a produs în afara catedralei catolice Jolo iar a doua explozie s-a produs după ce echipele de intevenție au ajuns să acorde primul ajutor. Civilii au fost cei mai afectați de atacuri, dar în explozii și-au pierdut viața și șapte militari.

Șeful poliției naționale a spus că este posibil ca gruparea Abu Sayyaf să fie implicată. „Vor să tulbure liniștea publică, vor să arate că sunt puternici și să provoace haos”, a declarat acesta la radio.

Jolo este unul dintre bastioanele Abu Sayyaf, care și-a creat o reputație prin atacurile cu bombă comise și brutalitatea sa, precum și pentru faptul că a jurat credință Statului Islamic. De asemenea, gruparea militantă este puternic implicată în piraterie și răpiri.

Sursa: Active News.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii