Selectați pagina

Atac armat asupra unei biserici ortodoxe din regiunea Daghestan, predominant musulmană, din sudul Rusiei

Atac armat asupra unei biserici ortodoxe din regiunea Daghestan, predominant musulmană, din sudul Rusiei

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care un bărbat a deschis focul la o biserică ortodoxă din regiunea Daghestan, predominant musulmană, din sudul Rusiei.

Gruparea extremistă Statul Islamic a revendicat luni atacul armat. Un localnic în vârstă de 22 de ani a deschis focul cu o armă de vânătoare în timpul unei slujbe religioase la o biserică ortodoxă din oraşul Kizliar, omorând cinci femei şi rănind alte patru persoane. Ar fi strigat ”Allahu Akbar!”. El a fost împuşcat mortal de poliţie.

Gruparea jihadistă l-a descris pe atacator ca fiind ”unul dintre soldaţii zeloşi ai islamului” care i-a vizat pe”’cruciaţi” la un ”templu creştin”, conform unei declaraţii postate pe o reţea de socializare.

După anunţul de revendicare, Kremlinul a anunţat că forţele de ordine ruse anchetează o posibilă legătură între autorul atacului şi ”organizaţii extremiste”, potrivit AFP.

“Lupta împotriva organizaţiilor extremiste în regiune continuă într-un mod ţintit şi consistent”, a declarat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Daghestanul şi regiunea vecină Cecenia se luptă de decenii cu o insurgenţă islamistă care încearcă să creeze un emirat independent.

Mulţi dintre insurgenţi ar fi mers în Siria sau Irak pentru a lupta în rândurile Statului Islamic. În contextul în care gruparea extremistă este pe punctul de a fi îndepărtată din cele două ţări, autorităţile ruse sunt tot mai îngrijorate de întoarcerea acasă a acestor luptători.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat anul trecut că există circa 10.000 de persoane din fostele ţări sovietice care luptă pentru Statul Islamic în Siria

Sursa: rt.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *