Selectați pagina

Astazi un grup de preoti s-au adunat intru sustinerea declaratiei Sinodului si au adresat presedintelui o scrisoare

Astazi un grup de preoti s-au adunat intru sustinerea declaratiei Sinodului si au adresat presedintelui o scrisoare

Președintelui Republicii Moldova

Dlui Igor DODON

A D R E S A R E

Întru susținerea hotărârilor Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din data de 19 mai, 2020

Noi, Subsemnații preoți, susținem demersul Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, pentru a atenționa populația Republicii Moldova cu privire la pericolul pe care îl reprezintă eventuala vaccinare obligatorie, mai cu seamă în contextul actual, în care avem bănuieli rezonabile că asistăm la o încercare de a se impune acest vaccin întregii populații a planetei.

Subliniem că suntem de acord cu solicitarea Sinodului BOM de a acorda cetățenilor Republicii Moldova posibilitatea unei alegeri, în deplină cunoștință de cauză, dacă doresc sau nu să accepte vaccinarea personală și cea a copiilor lor.

Dreptul de a decide cu privire la chestiuni ce privesc propria persoană și persoana propriilor copii este un drept natural, existent în lume încă din momentul facerii acesteia de către Dumnezeu.

Orice persoană liberă din lume are dreptul să decidă dacă dorește sau nu să primească un act medical ce i se propune și nici măcar invocarea stării de urgență medicală nu ar trebui să schimbe acest lucru.

Este necesar să menționăm că respectăm dreptul persoanelor care vor accepta eventuala vaccinarea impusă de sistemul sanitar, totodată solicităm să ni se asigure dreptul de a refuza o intervenție medicală din motive de conștiință și/sau convingeri religioase, drept prevăzut atât în normele naționale, cât și internaționale. De vreme ce conștiința este o manifestare subiectivă a personalității, acest drept nu poate fi subminat sau cenzurat în nici un caz de către opinia publică predominantă.

De asemenea, respingem cu desăvârșire concepția care presupune că statul are dreptul de a lua decizii în privința copiilor noștri în locul nostru, părinții lor biologici sau spirituali. Asemenea concepții țin de mentalități ale unor societăți totalitare și nu au nimic de a face cu statul de drept, care recunoaște părintelui dreptul natural și constituțional de a decide cu privire la propriul copil.

Ne manifestăm dezacordul față de opinia majorității mass-mediei din Republica Moldova, care a tratat poziția Sinodului BOM, din adresările sale, ca fiind susținătoare și întemeiată pe „teoriile conspirației”.

Pentru că dorim să păstrăm calea dreaptă și să ne păzim turma de atacuri dinafară suntem acuzați că suntem adepții “teoriei conspirației” doar pentru simplul fapt că slujitorii Bisericii doresc să păstreze calea cea dreaptă și să-și păzească turma de atacuri dinafara Ei.

În epoca în care bisericile au fost închise cu forța, iar preoții au fost obligați să slujească Sfânta Liturghie fără popor, epocă în care se duce o luptă aprigă împotriva Tainei Sfintei Împărtășanii, oare se mai poate vorbi despre “teorii ale conspirației”?

În acest context de idei, ne adresăm Domniei Voastre, în calitate de Președinte al Republicii Moldova și garant al Constituției, fiind încurajați de declarația dumneavoastră făcută public în cadrul emisiunii “Președintele Răspunde” din 22 mai 2020, cităm “În opinia mea personală, oamenii singuri trebuie să hotărască dacă acceptă sau nu vaccina” și solicităm ca să fie respectate și asigurate pe viitor, solicitările Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova:

  1. Vaccinarea populației (anti-COVID-19, etc), precum și orice intervenție medicală să fie efectuată pe principii benevole, doar cu consimțământul și informarea corectă a pacientului (inclusiv și transparența componenței vaccinului și a posibilelor efecte adverse), cu respectarea prevederilor Convenției pentru protecţia drepturilor omului şi a demnităţii fiinţei umane în ceea ce priveşte aplicaţiile biologiei şi ale medicinei, de altfel, ratificată de către Republica Moldova.
  2. Asigurarea tuturor drepturilor fundamentale ale oamenilor care ar refuza vaccinarea obligatorie, exceptând eventualele discriminări și/sau restricționări.
  3. Asigurarea dreptului omului de a nu i se introduce/implanta orice dispozitiv/cip străin corpului uman, luând în considerație informația prezentată de către oamenii de știință despre pericolul acestora, precum și îngrijorarea întemeiată pe baza Apocalipsei Sfântului Ioan Teologul și a proorociilor Sfinților Părinți.

Scopul acestor solicitări este unul strict INFORMATIV-PREVENTIV privind POSIBILA vaccinare/cipare forțată, fie prin constrângerea socială, seducere, sau încălcarea drepturilor omului sub pretextul altei stări de urgență “profețită” în toamnă, sau altor pretexte aparent nobile.

Cu regret vă anunțăm că luând act cu Hotărârea nr. 11 a COMISIEI NAŢIONALE EXTRAORDINARĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ din 15 mai 2020, care în punctul 23 prevede ”Întrunirile cu caracter religios (oficierea serviciilor divine sau altor manifestări tradiţionale religioase) se vor desfăşura strict în aer liber (curţile bisericilor, mănăstirilor, altor culte religioase), cu respectarea obligatorie a distanţei sociale de minim 2 metri şi cu purtarea obligatorie de către toţi participanţii a măştilor de protecţie.”, am constatat faptul că a fost interzisă oficierea slujbei divine în interiorul bisericii. Ne exprimăm dezacordul categoric față de această hotărâre și solicităm reluarea oficierii slujbelor divine împreună cu enoriașii în interiorul sfintelor lăcașe, în regim obișnuit, cu respectarea normelor igienice recomandate de Guvern.

De asemenea, mărturisim că în cazul unui nou eventual val de pandemie, noi nu ne vom supune restricțiilor batjocoritoare impuse de autorități privind închiderea bisericilor slujind, ca de obicei, fără a opri pe cineva de a veni la Sfânta Biserică.

Ne exprimăm nemulțumirea și deranjul profund față de expunerile publice ale unor funcționari de stat (1) în vederea distorsionării mesajului sinodalilor, precum și denigragrea conștientă a imaginii Bisericii. Solicităm să interveniți, în limita atribuțiilor dumneavoastră, ca persoanele vizate să prezinte scuze publice.

Având în vedere neliniștea și tulburarea a unei mari mulțimi de credincioși, cetățeni ai Republicii Moldova, cauzată de subiectele sensibile enumerate mai sus, vom fi profund recunoscători să mențineți poziția Domniei Voastre, declarată public, de susținător al credinței ortodoxe și a valorilor tradiționale, nădăjduind să ne oferiți asigurări temeinice că nu vom fi expuși la riscurile aferente acestor subiecte controversate.

Cu aleasă considerație,

Preoții subsemnați

1) https://www.facebook.com/Gheorghe.GONTA001/videos/3014870248579993 , https://www.facebook.com/110044717135044/posts/175412713931577/ , https://radiochisinau.md/ce-spune-avocatul-poporului-in-legatura-cu-adresarea-mitropoliei-moldovei-in-privinta-vaccinarii-de-covid19—109445.html

https://www.facebook.com/Gheorghe.GONTA001/videos/3014870248579993

https://www.facebook.com/110044717135044/posts/175412713931577/

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. Ierarhia Republicii Moldova se ridică împotriva măsurilor abuzive ale statului antihristic – Mărturisirea Ortodoxă - […] [5]Astazi un grup de preoti s-au adunat intru sustinerea declaratiei Sinodului si au adresat presedinte… […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii