Selectați pagina

Asociația Americană de Psihiatrie a recunoscut oficial „selfie” drept o tulburare mintală

Asociația Americană de Psihiatrie a recunoscut oficial „selfie” drept o tulburare mintală

Asociația Americană de Psihiatrie (APA) a confirmat în mod oficial că crearea autoportretelor prin fotografiere, cel mai des pentru a fi postate pe rețele de socializare, este o tulburare mintală.

 

Afecțiunea se numește „selfitis” și este definită ca dorința obsesiv-compulsivă de a face fotografii cu sine însuși și de a încărca fotografiile în rețele de socializare drept modalitate de a compensa lipsa de stimă de sine.

Conform deciziei Asociației Americane de Psihiatrie, există trei niveluri de tulburări:
1. Selfitis marginal- atunci când te fotografiezi pe tine însuți cel puțin de trei ori pe zi, dar nu postează fotografiile pe rețelele de socializare;
2. Selfitis acut- când te fotografiezi cel puțin de trei ori pe zi și posteți fiecare fotografie pe rețelele de socializare;
3. Selfitis cronic- când ai o dorință incontrolabilă de a te fotografia și a posta pe rețele de socializare mai mult de șase selfie-uri pe zi.

Pe lângă aceasta, recent, oamenii de știință au stabilit că publicarea pe rețele a fotografiilor din sala de sport sau de la jogging-ul de dimineață reprezintă o boală mintală gravă numită tulburare narcisistă a personalității.

Sursa: unimedia

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.