Selectați pagina

Asistăm la un plan mondial, iar incendiile sunt folosite într-un scop ascuns?

Asistăm la un plan mondial, iar incendiile sunt folosite într-un scop ascuns?

A luat planeta foc. Dar de ce? Să vă povestesc ceva.

incendii

Asistăm la un plan mondial, iar incendiile sunt folosite într-un scop ascuns?

Vedem că Italia, Grecia, Rusia sau Turcia sunt doar câteva din țările din Europa unde incendiile au luat-o razna și nu s-au mulțumit doar cu vegetația. De asemenea, Australia s-a confruntat cu așa ceva în vara asta. În SUA a fost haos în Arizona, California, Colorado, Oregon, New Mexico, Texas sau Utah.

Însă, dacă suntem atenți observăm și știrile din Italia sau Grecia cu oamenii arestați pentru că au dat foc intenționat. Și pe mine mă pune pe gânduri treaba asta. Nu mi se pare deloc întâmplătoare, nu cred că erau niște teribiliști.

Care e interesul acestor persoane? Ce urmăresc? Asistăm la un plan mondial, iar incendiile sunt folosite într-un scop ascuns?

Eu am fost în Grecia acum 2 ani, imediat după un alt mare incendiu. Am trecut printr-o zonă afectată foarte tare, case arse, vegetație distrusă, copaci doborâți de foc vedeam în stânga și în dreapta. Taximetristul cu care călătoream ne-a povestit că el are o și o barcă. În timpul incendiilor a salvat din mare câțiva oameni disperați, care s-au aruncat în mare, împinși de focul de pe țărm. Și mi-a povestit cum alți vecini de-ai lui au făcut la fel. S-au organizat și au salvat vieți.

Apoi ne-a povestit altceva la fel de interesant. Grecii nu au voie să taie copacii aflați în apropierea plajelor, este interzis. De fapt în toată țara e destul de greu să obții aprobare pentru acest lucru. Nu e ca la noi unde taie oricine oriunde, indiferent că ești român, olandez sau austriac.

Și ca un mare hotel să se construiască lângă plajă e nevoie să mai vinâ câte un incendiu d-asta să “niveleze” terenul. Apoi antreprenorul vine și întreabă autoritățile “am văzut că acum e un teren lângă Paralia, e gol, nu vreți să încasați niște taxe și impozite de la mine?”

Acum fiecare înțelege ce vrea. Apropo de asta, a vorbit și Iohannis ieri:

“Raportul publicat astăzi de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toți! Magnitudinea, precum și ritmul accelerat în care au loc schimbările climatice cauzate de acțiunea umană nu ne permit să mai amânăm decizii și măsuri care să reducă efectele dramatice ale acestora.

Este nevoie să acționăm ferm, coordonat la nivel național, european și internațional, pentru a implementa politici publice adecvate. Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice.”

Autor: Paul Gabriel Andrei, profilul său de socialziare

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.