Selectați pagina

Așezarea în raclă a Cinstitului Veșmânt al Maicii Domnului

Așezarea în raclă a Cinstitului Veșmânt al Maicii Domnului

Pomenirea punerii în sfânta racla a Cinstitului brâu al Preasfintei de Dumnezeu Nascatoarei

desen-despre-braul-maicii-domnuluiPomenirea punerii în sfânta racla a Cinstitului brâu al Preasfintei de Dumnezeu Nascatoarei, în cinstita ei casa, care este în Halcopratia, unde a fost adus de la episcopia Zilas, în zilele împaratului Iustinian; si minunea ce s-a facut prin punerea Cinstitului brâu deasupra împaratesei Zoe, sotia împaratului Leon cel întelept.

Împaratul Arcadie, feciorul lui Teodosie cel Mare, scotând cinstitul brâu al Preasfintei de Dumnezeu Nascatoarei din Ierusalim, caci acolo era pastrat cu cinstita ei haina pâna în acea vreme de o femeie fecioara, l-a adus în Constantinopol, si l-a pus într-un sicriu luminat, pe care l-a numit si sfânta racla. Deci trecând 410 ani, a deschis acea sfânta racla împaratul Leon cel întelept, pentru femeia sa Zoe, care era chinuita de duh necurat, si care vazuse si dumnezeiasca vedenie; ca de s-ar pune peste dânsa cinstitul brâu, s-ar lecui. Si s-a aflat cinstitul brâu stralucind ca si cum ar fi fost tesut atunci nou, având o pecete tiparita în aur; si hârtie Codicel lipita, care arata cu numarul, vremea, indictionul si ziua în care fusese adus sfântul brâu în Constantinopol si cum a fost pus de mâinile împaratului Arcadie în racla, pecetluita fiind de dânsul. Acest brâu sarutându-l împaratul, si întinzându-l peste împarateasa cu mâna patriarhului ce era atunci, o, minune, îndata s-a mântuit de boala împarateasa, si toti slavind pe Mântuitorul Hristos si dând laude de multumire Preacuratei Maicii Lui, l-au pus iarasi în acea racla unde era mai înainte.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. marele Păcătos

    În vremea prigoanei lui antihrist, cea mai mare putere va fi de la această iconiţă Sfântă – Acoperământul Maicii Domnului
    Aşa Creştinii vor fi invizibili pentru puterile celui rău.
    Rugaţivă în faţa acestei icoane Sfinte şi citiţi acatistul acoperământul Maicii Domnului. Cine are în slavona-bisericiască “Покрова Пресвятой Богородицы”.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.