Selectați pagina

Asasinii pieței locale: în Moldova vine rețeaua de supermarketuri Lidl

Asasinii pieței locale: în Moldova vine rețeaua de supermarketuri Lidl

În curînd, pe piața moldovenească va pătrunde rețeaua de supermarketuri „Lidl”.

Astfel, deja în primul trimestru al anului 2018, la Chișinău se preconizează deschiderea primului magazin al rețelei germane „Lidl”, relatează Actualitati.md.

Potrivit unui om de afaceri implicat în procesul de negocieri, în momentul de față se discută posibilitatea achiziționării rețelei de supermarketuri „Linella”.

Pe piața moldovenească a produselor alimentare comercializate cu amănuntul se regăsesc șapte rețele de retail mari: „Unimarket” (42 de magazine), „Linella” (39 de magazine), „Fidesco” (17 supermarketuri), „Nr.1” (nouă supermarketuri și un hipermarket), „IMC-Market” (șase magazine), „Fourchettе” (zece magazine), „Green-Hiills” (12 supermarketuri). De asemenea, în Moldova activează un hipermarket al brandului ucrainean „Velmart” (rețelele Green-Hills și Velmart aparțin Companiei „Vistarcom”.

Anterior a devenit cunoscut faptul că „Kaufland” va deschide la Chișinău 6 magazine în viitorii doi ani. Potrivit mass-mediei române, sortimentul de mărfuri va fi în mare măsură similar celui din magazinele rețelei din România. Însă „ieșirea pe piață” a început cu o serie de scandaluri – de la defrișarea copacilor pe șantier pînă la procurarea ilegală a terenului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *