Selectați pagina

Așa a zis Darwin: Nicio teorie nu e mai adevărată decât cea din Cartea Faceri!

Așa a zis Darwin: Nicio teorie nu e mai adevărată decât cea din Cartea Faceri!
De la facerea lumii au trecut mai bine de 7.000 de ani, cum explicăm totuși existența dinozaurilor sau a erelor glaciare?

Savanții adevărați se ocupă cu altceva, nu cu ere și cu miliarde de ani. Observați că știința merge pe o teorie și deodată sare – cum sărea acul de la picup -la altă teorie. Spre exemplu, viața a apărut din hazard.

Apoi, peste vreo 2000 de ani, spun că viața a apărut din mișcare. După aceea, viața a apărut din lumină. Dar lumina din ce a apărut? Și așa mai departe.

Știința cercetează și asta nu ne împiedică pe noi cu nimic să credem în Scripturi. Noi nu avem nevoie de explicații. Noi credem așa: cel care crede teoria apariției vieții istorisită în scripturi, nu are nevoie să facă legătura cu ce spune știința despre aceasta. Implicarea profesorilor de biologie în școli este că iau seama la incitările elevilor: ,, Domnule profesor, dar la religie noi n-am învățat așa”.

Profesorul ar trebui să spună: ,,La religie ați învățat  teoria creaționistă, iar la știință învățăm o altă teorie despre care Darwin a zis așa: ‹‹ teorii ca ale mele și ca ale altora au mai fost și vor mai fi, dar niciuna mai adevărată decât cea din Cartea Facerii›› ”.

Așa a zis Darwin în încheierea lucrării sale numită ,, Chimia” (lucrare în limba franceză încă netradusă).

extras din ,, Soțul ideal, soția ideală” de părintele Nicolae Tănase

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii