armata-ucrainaStatele Unite ale Americii vor oferi sustinere financiara pentru fortele armate ale Ucrainei, in valoare de 33 milioane dolari, pana la finele acestui an, a declarat Geoffrey Pyatt, ambasadorul SUA in aceasta tara.

Potrivit oficialului american, Washington-ul a majorat ajutorul financiar pentru fortele ucrainene pana la 33 milioane dolari.

Pyatt a spus ca banii vor fi furnizati prin intermediul unor programe specifice. Una din prioritati este sustinerea Ucrainei in vederea securizarii granitelor sale, a adaugat acesta.
La inceputul lunii iunie, postul tv Channel 5 din Kiev a anuntat ca America a oferit armatei ucrainene cateva mii de kituri de prim ajutor, la cererea ministrului apararii din Ucraina.
Aceste provizii fac parte dintr-un pachet de echipamente „neletale” pentru armata ucraineana. Acesta a continut, printre altele, si veste antiglont, echipamente pentru vizibilitate pe timp de noapte, statii radio portabile.

Valoarea totala a bunurilor militare a fost de 23 milioane dolari.

In ultimele luni, armata din Ucraina a reusit sa recastige controlul asupra unor zone de la granita cu Rusia.
Incepand cu luna aprilie, autoritatile din Kiev au demarat o operatiune militara impotriva sustinatorilor autonomiei in estul Ucrainei, scrie ria novosti.
Moscova a condamnat actiunile punitive ale armatei ucrainene, care ar fi generat „sute de victime in randul populatiei civile”.
Sursa: manager.ro