arme bacteriologiceArmata autoproclamatei republici populare Lugansk a obținut dovezi suplimentare privind folosirea de către regimul de la Kiev a armelor bacteriologice împotriva populației din regiunea Lugansk.

Armata autoproclamatei republici populare Lugansk a obținut dovezi suplimentare privind folosirea de către regimul de la Kiev a armelor bacteriologice împotriva populației din regiunea Lugansk. Amintim, că în ajun o luptă dură s-a dat între unitățile rebelilor din Lugansk și Forțele Armate ucrainene în preajma localității Biriukovo. Satul a fost supus tirului din mortiere de către partea ucraineană. Mai mult decît atît, potrivit martorilor oculari, mortierele ținteau intenționat bazinul acvatic.

Potrivit statului major al armatei RPL, unul dintre obuze a căzut în zona de coastă și nu a explodat. Cînd geniștii din Lugansk l-au deschis, au văzut mai multe straturi de tifon, larve de insecte, viermi și lînă. Unul dintre militarii care a fost în contact apropiat cu conținutul obuzului, seara a făcut febră înaltă, iar pe piele au apărut erupții. Acum autoritățile autoproclamatei republici populare Lugansk așteaptă concluzia bacteriologilor, care trebuie să clarifice ce umplutură avea obuzul.

Sursa: noi.md