Selectați pagina

Armata SUA trece printr-o criză fără precedent, din cauza proastei condiții fizice și morale în care se află poporul american

Armata SUA trece printr-o criză fără precedent, din cauza proastei condiții fizice și morale în care se află poporul american

Notă: Fără multe comentarii! Până la urmă americanii vor trimite drogații și pe cei cu antecedente violente să apere „democracy” în stilul ISIS! Până una-alta trimit armatele de slugi (România, Polonia) să apere „democrația americană” în Afganistan! Dar nu pe banii americanilor, ci ai polonezilor și ai românilor! În concluzie: după câte vedem, americanii sunt tot mai apți să lupte cu rușii și cu chinezii!

Cităm ştire apărută pe evz.ro:

„Astăzi, aproape o treime dintre tinerii americani sunt prea grași pentru a fi înrolați în forțele armate”, a declarat generalul în retragere Samuel Ebbesen, prezentând un nou raport al grupului de reflecție Council for a Strong America, privind recrutările în armata terestră.

„Este esențial pentru securitatea noastră națională ca aceia care vor să-și servească patria să corespundă unor criterii de admisibilitate”, a explicat generalul, prezentându-și raportul care poartă titlul: „Cu o stare de sănătate proastă și nepregătiți”.

Alături de Ebbesen se afla directorul de recrutări al Pentagonului, generalul Frank Muth.

Potrivit cifrelor Pentagonului, care datează din 2015, 71% dintre americanii cu vârste între 17 și 24 de ani nu sunt calificați pentru a servi în forțele armate din cauza greutății prea mari, a nivelului de educație insuficient, a trecutului infracțional sau a utilizării stupefiantelor.

În ceea ce-i privește pe tinerii dorinic să se înroleze, 31% dintre aceștia sunt descalificați de obezitate.

Ca urmare a acestei situații, pentru prima oară după 2005, armata terestră a Statelor Unite nu a mai putut înrola atâția tineri câți ar fi dorit, deși cariera militară se bucură de un mare prestigiu.

Directorul de recrutări al armatei terestre, Joe Galloway, a anunțat luna trecută că în 2018 au fost înrolați cu 6500 de persoane mai puțin decât se dorea.

Raportul notează că obezitatea afectează și pe mulți dintre cei aflați deja sub arme: în 2015, 7,8% dintre ei erau considerați ca supraponderali, o cifră cu 78% mai mare decât în 2011.

În fiecare an, Pentagonul alocă 1,5 miliarde de dolari din bugetul său de sănătate pentru cheltuieli legate de obezitatea soldaților, a veteranilor și a familiilor acestora.

În plus, peste 650.000 de zile de muncă sunt pierdute anual în armată din cauza problemelor de obezitate.

Documentul citează un studiu efectuat între 2011 și 2016, care arată că numărul celor evacuați pentru motive medicale din Afganistan și Irak, din cauza fracturilor provocate de oboseală, a entorselor grave și a altor răniri cauzate de proasta igienă era cu 72% mai mare decât al evacuărilor provocate de rănirile în luptă.

Pentagonul a înăsprit criterile fizice impuse soldaților activi, iar secretarul Apărării, Jim Mattis, a amenințat cu trimiterea la vatră a celor care nu le îndeplinesc.

„Majoritatea problemelor Americii sunt rezolvate pe plan local. Acolo ar trebui rezolvată și această problemă”, le spunea Mattis luna trecută elevilor unei școli militare din Virginia, declarându-se „foarte îngrijorat”.

Anumite regiuni din America sunt mai puțin afectate, iar „recrutorii noștri o știu și se concentrează pe aceste zone”, adăuga Mattis.

Potrivit raportului citat, obezitatea afectează mai ales statele sărace din Sud decât pe cele bogate din Nord-Est. Astfel, proporția tinerilor cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani considerați ca neeligibili pentru o carieră militară, mai ales din cauza obezității, atinge 76% în Mississippi, și „doar” 68% în Maine. Hawaii are cei mai puțini obezi (62%, totuși), iar capitala Washington are cei mai numeroși (78%).

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *