Selectați pagina

Armata Rusiei, un program incarcat de exercitii militare!

Armata Rusiei, un program incarcat de exercitii militare!

Rusia si-a propus sa efectueze pe parcursul acestui an cel puţin 10 teste cu rachete balistice intercontinentale (ICBM), a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova.

Merita mentionat, in context, ca anul trecut, presedintele Vladimir Putin a avertizat ca, drept răspuns la desfăşurarea de către Alianta Nord-Atlantica a unui scut antirachetă în Europa de Est, ţara lui va dezvolta astfel de rachete balistice intercontinentale cu capacitate nucleară capabile să depăşească orice sistem de apărare.

Conform traditiei, Rusia considera că scutul antirachetă al NATO, prezentat de Statele Unite drept un instrument strict defensiv, reprezintă o ameninţare pentru securitatea sa naţională. Tot in 2016, Rusia a dezvăluit racheta sa balistică termonucleară hipersonică RS-28 Sarmat.

Rusia intenţionează să efectueze aproximativ 150 de exerciţii cu rachete în acest an, cu circa 50% mai mult decât anul trecut, a mai declarat marţi Ministerul Apărării de la Moscova într-un comunicat pe site-ul său.

În ultimii ani, tensiunile dintre Rusia şi Occident s-au ridicat la un punct fără precedent de la Războiul Rece, mai ales provocate de conflictul din Ucraina, mentioneaza, pe acest fundal, agerpres.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *