Selectați pagina

Armata Moldovei a primit de la SUA o partidă de Hummeri

Armata Moldovei a primit de la SUA o partidă de Hummeri

HummerPe data de 12 noiembrie Ambasadorul William H. Moser, împreună cu Președintele Nicolae Timofti și Ministrul Apărării Valeriu Troeinco, a participat la ceremonia de donare de către SUA a 39 de vehicule HMMWV ”HumVees” și a 10 trailere, în valoare totală de 700 000 dolari SUA, pentru Batalionul de menținere a păcii al Armatei Naționale.

Aceste vehicule vor mări capacitatea contingentului moldovenesc de menținere a păcii. La ceremonie Ambasadorul a mulțumit Guvernului Republicii Moldova pentru contribuția mare la operațiunile de menținere a păcii în întreaga lume.

Menționând că SUA este mândră că, de la declararea independenței Moldovei, a acordat asistență acestei țări în sumă de peste 31 milioane dolari în domeniul securității, Ambasadorul a mai spus: ”În lumea de astăzi a piețelor globale interconectate, noi toți suntem dependenți de securitatea și stabilitatea vecinilor noștri și a regiunii noastre. In lumea modernă a devenit clar că trebuie să lucrăm împreună pentru a asigura o lume comună pașnică în care noi toți să putem prospera.”

Sursa: noi.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *