Selectați pagina

Armament greu american va fi staționat pe teritoriul unei țări din apropierea Moldovei

Armament greu american va fi staționat pe teritoriul unei țări din apropierea Moldovei

armament americanPolonia poartă negocieri cu Washingtonul cu privire la staționarea pe teritoriul său de armament greu american, a declarat ministrul polonez al apărării Tomasz Siemoniak, într-un interviu pentru agenția de presă poloneză PAP, relatează AFP.

„Purtăm astfel de convorbiri cu partea americană. Acesta a fost de asemenea obiectivul discuțiilor avute cu ministrul american al apărării Ashton Carter în cursul vizitei mele la Washington, pe 19 mai”, a declarat ministrul, comentând un articol apărut sâmbătă în cotidianul american New York Times.

Propunerea, în cazul în care va fi aprobată, va marca o premieră de la sfârşitul Războiului Rece, fiind prima dată când Statele Unite ar staţiona echipament militar greu într-un nou stat membru NATO din Europa de Est care a făcut parte din sfera de influenţă a Uniunii Sovietice. Anexarea Crimeei de către Rusia şi războiul din estul Ucrainei au tras un semnal de alarmă şi au determinat noi planificări militare în capitalele NATO, afirmă cotidianul american în pagina electronică.

Aşa cum prevede propunerea, necesarul de echipament pentru 150 de militari va fi staţionat în fiecare dintre cele trei ţări baltice: Lituania, Letonia şi Estonia. Echipament suficient pentru o companie sau un posibil batalion – aproximativ 750 de militari – va fi staţionat în Polonia, România, Bulgaria şi posibil Ungaria, au afirmat ei.

Sursa: http://abcnews.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii