Selectați pagina

Arhiepiscopul Longhin a numit „Sinodul de unificare”, „sinodul celor blestemați”

Arhiepiscopul Longhin a numit „Sinodul de unificare”, „sinodul celor blestemați”

Arhiepiscopul Longhin numește viitorul „Sinod de unificare” de pe 15 decembrie „sinodul celor blestemați” și refuză să participe la acesta

Arhiepiscopul Longhin de Bănceni a răspuns invitației Constantinopolului de a participa la „Sinodul de Unificare”.

Într-o scrisoare trimisă către Fanar, o copie a căreia a fost pusă la dispoziția UOJ, Arhiepiscopul Longhin din Bănceni denunță în mod aspru acțiunile Patriarhului Bartolomeu din Ucraina.

„Potrivit deciziei voastre, vă înălțați pe sine înșivă, numindu-vă Mama tuturor Bisericilor și conducătorul întregii lumi ortodoxe. Dar unde este Hristos, care este capul adevăratei Biserici ortodoxe? „, întreabă IPS Longhin.

În scrisoarea sa, Arhiepiscopul Longhin  își amintește că la una dintre întâlnirile șefilor bisericilor ortodoxe locale din Chambesy, Patriarhul Bartolomeu a făcut o promisiune solemnă de a nu interveni în situația din Ucraina, totuși, acțiunile sale actuale par a fi o încălcare directă a acestei promisiuni.

Arhiepiscopul Longhin numește viitorul „Sinod de unificare” de pe 15 decembrie „sinodul celor blestemați” și refuză să participe la acesta.

„Vă trimit înapoi invitația la sinodul schismatic, refuzând să particip la el”, scrie arhiepiscopul.

În apelul său adresat Patriarhului Bartolomeu cu titlul „Domnul”, Arhiepiscopul de Bănceni, explică următoarele:

„V-am numit domnul Bartolomeu, de vreme ce Patriarhul Bartolomeu nu ar fi permis niciodată ca unitatea Pan-Ortodoxă să fie distrusă. Câtă durere ați cauzat în inimile credincioșilor ortodocși, ispitiți și confuzi, ale copiii credincioși ai Bisericii lui Hristos”.

Arhiepiscopul Longhin își exprimă intenția fermă de a rămâne loial Bisericii Ortodoxe Ucrainiene până la capăt, pe care o numește singura Biserică canonică din Ucraina.

„Am fost, suntem și rămânem singura Biserică Ortodoxă canonică din Ucraina cu întâistătătorul nostru, Preafericitul Mitropolit al lui Onufrie al Kievului și a toată Ucraina”, scrie Eminența Sa.

„Domnul să ne miluiască pe noi pe toți! Amin”, Vladica Longhin își încheie mesajul.

Sursa: https://spzh.news/en/news/58282-arkhijepiskop-longin-patr-varfolomeju-skolyko-boli-vy-prinesli-v-nashi-serdca

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке