Selectați pagina

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei si Intregii Elade: „Cu o deosebită bucurie l-am primit astăzi în Lesbos pe Papa Francisc.”

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei si Intregii Elade: „Cu o deosebită bucurie l-am primit astăzi în Lesbos pe Papa Francisc.”

Ieronim-al-grecieiVa prezentam, in randurile de mai jos, DECLARATIA Arhiepiscopului Ieronim al Atenei și al întregii Elade – oferita publicitatii de centrul de presa oficial al Patriarhiei Romane, Basilica – rostită la Centrul de Primire a migrantilor (refugiatilor) din Moria – Lesbos, Grecia, în prezența Papei Francisc și a Arhiepiscopului Ieronim al Atenei și al întregii Elade:

„Cu o deosebită bucurie l-am primit astăzi în Lesbos pe Papa Francisc.

Considerăm de importanță majoră prezența sa în acest loc, pe pământul Bisericii Greciei. Este majoră pentru că subliniem împreună înaintea întregii lumi creștine, și nu numai, tragedia contemporană a refugiaților.

Mulțumesc călduros Sanctității Sale Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, iubitul frate în Hristos, care ne binecuvântează astăzi cu prezența sa și care ca Întâistătător al Ortodoxiei a venit să se unească în rugăciune, pentru ca glasul Bisericilor să fie grăitor și să se audă până la marginile lumii civilizate.

Astăzi ne unim glasurile pentru a condamna prigonirea refugiaților, pentru a denunța orice chip de discreditare a persoanei umane.

Sper ca de pe această insulă, Lesbos, să înceapă o acțiune mondială de sensibilizare, pentru a schimba macazul cei care țin soarta lumii în mâinile lor și pentru ca pacea și siguranța să se întoarcă în fiecare casă, în fiecare familie, la fiecare cetățean.

Din nefericire, nu este prima dată când condamnăm politicile care au condus acești oameni în impas. Însă vom acționa până va înceta această absurditate și discreditare a persoanei umane.

Nu este nevoie să spunem multe cuvinte. Doar cei care văd ochii acestor mici copii pe care i-am întâlnit în taberele de refugiați vor putea să înțeleagă imediat dimensiunea completă a „falimentului” umanității și solidarității pe care îl arată Europa în ultimii ani față de acești oameni și nu numai. Fac caz de greci care, pe lângă dificultățile prin care trec, îi ajută pe refugiați astfel încât să le devină calvarul mai ușor, iar urcușul lor mai puțin dificil.

Biserica Greciei și eu personal deplângem miile de suflete care s-au pierdut în (Marea) Egee. Am făcut destule și vom continua, atât cât ne va fi posibil, să facem mai multe pentru a rezolva această criză a refugiaților.

Aș dori să închei declarația mea cu un apel, o rugăminte, un îndemn: ca în cele din urmă, Organizația Națiunilor Unite, cu marea experiență de care dispune, să facă cele necesare pentru a rezolva această situație tragică pe care o trăim. Sper să nu vedem din nou copii aduși de ape pe plajele Mării Egee. Sper ca în curând să îi vedem jucându-se și bucurându-se de viață.”

 
Arhiepiscopul Ieronim al Atenei si Intregii Elade

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. protoprezbiter Matei Vulcanescu

  Iata unul din numereasele motive pentru care IPS Serafim de Pireu nu-l pomeneste pe Arhiepiscop la Sfanta Liturghie(nu pomeneste pe nimeni)!!! Si nu de acum ci de la intronizare!!!

  Răspuns
  • Valerii

   Axios!!!

 2. pr Eugen

  Si la ” intii pomeneste Doamne „, IPS Serafim cum pomeneste?

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке