Selectați pagina

Arheologii au descoperit agheasmă păstrată timp de peste 1300 de ani pe situl unei biserici ortodoxe

Arheologii au descoperit agheasmă păstrată timp de peste 1300 de ani pe situl unei biserici ortodoxe

Într-un recipient închis ermetic, păstrat timp de 1300 de ani pe situl unei biserici ortodoxe, arheologii au descoperit apă sfințită cu o puritate incredibilă. Vasul are aproximativ 1 tonă.

Sfințită în secolul al VIII-lea și poate chiar mai devreme, apa din vas a fost descoperită pe situl bisericii distruse din orașul Kvareli (Kakheti).

Săpăturile de pe terenul acestei biserici au fost efectuate pe malul drept al râului Duruji, în așezarea numită de localnici Dolociopi, din perioada medievală timpurie târzie a istoriei Georgiei.

Apa sfințită, a cărei vechime are câteva secole, este prima descoperire de acest gen, conform publicatiei georgiene Kvirispalitra.

Conform profesorului sef de expediție, din cadrul Muzeului Național al Georgiei, Nodar Bakhtadze, vasul a fost descoperit în partea centrală a bazilicii. În sol uscat, acesta a fost găsit complet protejat de influențele externe din sol.
Zidurile bisericii sunt astăzi conservate, după distrugerea sfântului lăcaș ortodox, din timpul invaziei arabilor, din secolul al VIII-lea.

Agheasma din rezervor și-a păstrat toate proprietățile sale originale, acest lucru fiind confirmat prin analizele de laborator.

Sursa: https://pravoslavie.ru/91395.html

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *