someriAnul trecut, numărul persoanelor angajate în câmpul muncii a scăzut faţă de 2012 cu peste 7.900, arată datele Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.
Astfel, anul trecut, numărul moldovenilor care au deţinut un post de muncă a fost de 1,16 milioane de persoane. În schimb, a crescut suma veniturilor obţinute de moldoveni – de aproape un miliard şi jumătate de lei. Suma impozitului pe venit reţinut s-a majorat cu aproximativ 125 de milioane de lei.

„Suma totală a veniturilor declarate a constituit 7,2 miliarde lei. Iar suma impozitului pe venit reţinut a fost de 639 de milioane de lei”, a precizat şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru.

Potrivit datelor prezentate de Fisc, peste 260 de mii de declaraţii pe venit au fost recepţionate de subdiviziunile Inspectoratului Fiscal de Stat în perioada ianuarie-martie şi s-a majorat cu 18 la sută faţă de anul 2012. Totodată, a crescut şi numărul persoanelor juridice care au prezentat declaraţia cu privire la impozitul pe venit, în total înregistrîndu-se peste 36 de mii de declaraţii de acest tip.

Sursa: http://tv7.md