Selectați pagina

Aproape 8.000 de militari şi poliţişti ucraineni au trecut de partea locuitorilor din Doneţk

Aproape 8.000 de militari şi poliţişti ucraineni au trecut de partea locuitorilor din Doneţk

militari ucraineniProcuratura Generală a Ucrainei a anunţat că de la începutul conflictului din Donbas 8.000 de militari şi poliţişti ucraineni au trecu de partea locuitorilor  şi în prezent sunt cercetaţi pentru faptele lor. Şi în prezent se înregistrează acte de trădare în rândul militarilor ucraineni.

Procurorul militar şef al Ucrainei, Anatolii Matios, a declarat pentru Radio Svoboda că Procuratura Militară dispune de listele cu cei 8.000 de militari şi poliţişti şi că în prezent se lucrează la colectarea probelor împotriva lor.

”Avem lista completă cu cei 5.000 de poliţişti şi cei în jur de 3.000 de militari care au trecut de partea inamicului. În prezent se adună probele referitoare la acţiunile lor, apoi urmează să fie atraşi la răspundere”, a declarat Matios.

Procurorul a menţionat că listele includ şi poliţişţi şi militari care se află în prezent în peninsula Crimeea, care s-a unit anul trecut cu Federaţia Rusă. El a anunţat totodată crearea unui Parchet militar în cadrul Operaţiunii Antiteroriste care se va ocupa de dosarele penale în regiunile Lugansk, Doneţk, Harikov şi Zaporojie.

Agenţia ucraineană de ştiri Unian menţionează că organele de drept continuă să raporteze din când în când cazuri despre poliţişti trecuţi de partea locuitorilor din Doneţk. Astfel, în luna iunie a acestui an, şeful poliţiei din regiunea Doneţk, Veaceslav Abroskin a anunţat că opt foşti poliţişti au trecut de partea locuitorilor din Doneţk, iar în iulie presa ucraineană a scris că alţi şase colegi de-ai lor din cadrul poliţiei oraşului Enakievo urmează să fie judecaţi în absenţă pentru aceleaşi fapte.

Adaptat după adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.