Selectați pagina

Aprilie 2014 – un nou recensământ în Republica Moldova

Aprilie 2014 – un nou recensământ în Republica Moldova

recensamin al populatieiA mai rămas 1 lună până la recensământul populaţiei Republicii Moldova din aprilie 2014. Până acum, prin concurs au fost identificaţi 9 mii de recenzori şi alte persoane responsabile pentru realizarea recensământului.

Recensământul va dura 14 zile. Categoriile de populaţie supuse recensământului vor fi persoanele cu reşedinţă obişnuită în Republica Moldova, persoanele temporar absente, aflate la muncă şi la studii peste hotare, personalul misiunilor diplomatice şi al oficiilor consulare ale Republicii Moldova, persoanele cu reşedinţă temporară în Republica Moldova.

Lucia Spoială a spus că, în cazul în care unul sau mai mulţi membri ai gospodăriei casnice lipsesc, recenzorul va completa documentaţia de recensământ în baza informaţiilor furnizate de ceilalţi membri maturi ai gospodăriei, dacă ei pot răspunde la întrebările din chestionar. Însă, dacă persoana este plecată şi nimeni nu poate confirma acest lucru, atunci prin conlucrare cu Administraţia Publică Locală, se vor analiza datele Serviciului Vamal pentru a se stabili unde este plecată persoana.

O noutate a acestui recensământ este că se vor înregistra şi informaţiile referitor la locuinţe, indiferent de forma de proprietate a lor, pe teritoriul Republicii Moldova.

Primele date preliminare ale chestionarului vor fi publicate în octombrie-noiembrie 2014, iar datele generale vor fi făcute publice în 2015.

 Pentru creştinii ce nu vor să participe la recensământ, le aducem ca model refuzul de participare a Mănăstirii “Naşterea Maicii Domnului” din anul 2011:

BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ

AL REPUBLICII MOLDOVA

Municipiul Chișinău, str. Grenoble, 106

Demers

 Cu regret am aflat că începând cu 15 martie 2011 până pe 15 aprilie 2011, pe teritoriul Republicii Moldova se va efectua Recensământul General Agricol. Acesta va acoperi întreg teritoriul țării și va cuprinde toate exploatațiile agricole, inclusiv gospodăriile auxiliare ale locuitorilor, care dispun de animale și de terenuri agricole. Programul include indicatori privind dimensiunea și structura terenurilor agricole, suprafețele însămânțate, efectivele de animale și păsări, resursele umane și caracteristicile demografice ale acestora, construcțiile agricole, mijloacele tehnice și echipamentele agricole, produsele de uz fitosanitar etc.

Potrivit Planului Calendaristic pe acțiuni privind pregătirea și efectuarea recensământului general agricol (punctul 14.3) recepționarea materialelor se va solda cu crearea unei baze de date electronice unice. Datele se vor prelucra automatizat (punctul 9.1), iar rezultatele recensământului se vor prezenta organismelor internaționale (punctul 15.7).

Studiind formularele 1-RGA și 2-RGA, care urmează să fie îndeplinite pentru fiecare gospodărie, am constatat faptul că datele nu vor fi stocate, analizate și automatizate după numele, prenumele și patronimicul gospodarului sau întreprinderii respective, ci în baza unui cod provizoriu de recenzare sau evidență. Acest fapt a fost confirmat și de colaboratorii Biroului Național de Statistică.

Crearea unei baze de date unice centrat și automatizat, care funcționează în baza de atribuire a codurilor persoanelor fizice, animalelor, terenurilor agricole, plantațiilor, echipamentelor, atributelor mecanice etc., ne duce spre o nouă eră a dictaturii electronice.

Toți cei care astăzi participă benevol la crearea sistemului electronic, mâine vor fi robii acestuia și vor fi vinovați de contribuire la înfăptuirea semnelor apocaliptice.

Luând în considerație faptul că recensământul general agricol potrivit legii este bazat pe principii benevole, noi, obștea Mănăstirii “Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Răciula, raionul Călărași, aducem la cunoștința colaborării Biroului Național de Statistică că nu vom participa la acest recensământ.

Cu durere,

Stareța Mănăstirii “Nașterea Maicii Domnului”,

Egumena Evstafia, împreună cu maicile și surorile Sfintei Mănăstiri

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

  1. i.b.

    multumim pt indrumare…..DOAMNE AJUTA TUTUROR!

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *