Selectați pagina

Apostazie! Papa cere REUNIFICAREA URGENTĂ a Bisericilor Catolică și Ortodoxă! „FĂRĂ CONDIȚII”

Apostazie! Papa cere REUNIFICAREA URGENTĂ a Bisericilor Catolică și Ortodoxă! „FĂRĂ CONDIȚII”

ecumenismCităm o ştire de pe evz.ro: Papa Francisc a lansat duminică la Istanbul un apel ferm pentru unitatea Bisericilor Catolică și Ortodoxă, despărțite de un mileniu, arătând că victimele războaielor și tinerii cer ca acest pas istoric să fie făcut.

„Singurul lucru pe care îl dorește Biserica Catolică și pe care îl urmăresc ca Episcop al Romei (…) este comuniunea cu Bisericile Ortodoxe”, a asigurat Suveranul Pontif într-un mesaj citit în fața Patriarhului Ecumenic al Constatinopolului, Bartolomeu I, după ce au participat împreună la o liturghie.

De o importanță excepțională în mesaj este faptul că Papa a ținut să sublinieze că nu există nici o pretenție din partea catolicilor:

„Biserică Catolică nu dorește să impună nici o condiție, în afara celei a profesiunii de credință comune. Suntem gata că săutăm împreună modalitățile prin care să garantăm unitatea necesară a Bisericii în condițiile actuale.”

Francisc și-a continuat mesajul istoric:

„În lumea de astăzi se ridică cu putere voci pe care nu pytem să nu le auzim și care cer Bisericilor noastre să-și asume până la capăt condiția de discipoli ai Domnului nostru Iisus Hristos”.

Bisericile Catolică și Ortodoxă s-au separat în 1054, când Papa leon al IX-lea și Patriarhul Mihail I Celularie al Constantinopolului și-au aruncat reciproc anatema.

Printre diferențele care divizează cele două blocuri creștine se află celebrul Filioque (Catolicii susțin că Duhul Sfânt din Sfânta Treime purcede din Tatăl și din Fiul, în vreme ce Ortodocșii cred că acesta purcede doar din Tatăl), sau Primatul Papei (întâietatea, infailibilitatea și superioritatea față de ceilalți episcopi).

Spre deosebire de Papa, Patriarhul Constantinopolului nu are putere reală asupra lumii ortodoxe, el având doar un rang onorific. Bisericile ortodoxe sunt autocefale, ele nu se subordonează unui Primat din afara țării.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

10 Comentarii

 1. duhovnic

  Vai voua ortodocsilor caci nu stiti cine e Papa, cine e Vaticanul si iezuitii!
  Vai voua ortodocsilor caci nu stiti viclenia Papei si cruzimea iezuitilor!
  Vai voua ca nu stiti ca Papa este un pagan, chimist, om de stiinta si Presedinte al statului Vatican!
  Vai voua ca nu stiti ca iezuitii sunt pagani si oameni de stiinta, si nu au nicio legatura cu Hristos-Dumnezeu!
  Vai voua ca nu stiti ca in ultimul mileniu, iezuitii au fost alchimistii vrajitori si dirijorii politici ai lumii!

  – DACA NU CITITI INVATATURA DE CREDINTA ORTODOXA, IN CURAND II VETI OMORI PE TOTI ORTODOCSII DREPTCREDINCIOSI!
  – O SA VA UNITI CU LUPII, CU DUSMANII LUI HRISTOS-DUMNEZEU, SI VETI FI DECIMATI PRIN SFASIERE!
  Eu sunt inspaimantat de ‘binele’ in care se afla ortodoxia, astazi. Este un bine de carton, nu este un bine adevarat. Ortodoxia astazi se indreapta spre pagansim si se pregateste sa fie o anexa a lui Antihrist…

  Care ortodoxie??? Ortodoxie in care majoritatea romanilor nu sunt impartasiti si spovediti la cel putin o luna, doua? Ortodoxie in care nimic nu mai este hristocentric? Ortodoxie in care reperul este televizorul?! Voi nu vedeti ca Hristos a devenit un basm, precum Prâslea? Nu vedeti ca toate sarbatorile sunt promovate ca fiind magice? Astrologii si psihologii sunt azi duhovnicii! Crainicii si moderatorii sunt azi arhiereii! Nu se vede?!
  Parintele Aldea recomanda duhovnicia din ‘stapanul inelelor’ si citeaza frumoasele glume din ‘las fierbinti’, din filme pentru indraciti si ospicii! Parintele Petru Pruteanu spune ca ortodoxia si liturgica de pana acum, au fost total eronate… Asta-i ortodoxia! Un basm gresit! Un basm pentru prosti!

  “ Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu;
  cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul.” (II Ioan 1, 9)

  Ortodoxie? Biserica Mama, Biserica Dreptei Credinte, Biserica Adevarului, Biserica Apostoleasca? Facem 15 catedrale pe o strada iar sufletele oamenilor sunt desfigurate… Facem catedrale intenationale, si natiunea zace in paganism… Si diavolul spune: eu nu sunt Raul! Eu nu sunt vicleanul si dezbinatorul! Si noi trebuie sa-l credem?!

  Atata timp cat la predici nu se discuta despre erezii si paganisme, inseamna ca se vrea ecumenism. Si se va-mplini!

  ecumenic/ecumenicitate – insemna valabilitatea Adevarul Panortodox si Unic pe intreaga lume
  ecumenist/ecumenism – inseamna negocierea si nivelarea Adevarului pana la dizolvarea Lui

  – cei ce spun ca toate credintele vorbesc despre Acelasi Dumnezeu, isi bat joc de Hristos-Dumnezeu, de consecventa Lui, de sfintenia Lui, de cuvintele Lui, de poruncile Lui, de Biserica Lui si de Harul Lui

  – numai tatal minciunii (diavolul) invata lumea ca religiile si credintele toate vorbesc despre Acelasi Dumnezeu

  – in lume exista doar trei categorii de credinciosi: pagani, eretici si crestini
  (paganii si ereticii slujesc dracilor iar crestinii slujesc lui Hristos, Singurul si Adevaratul Dumnezeu

  – doar arhiereii, preotii si diaconii Adevarului (ortodoxiei) au Harul Sfantului Duh-Dumnezeu. Prin toti ceilalti autointitulati slujitori, nu lucreaza Hristos-Dumnezeu, nu sunt ai Lui si nu-i va recunoaste in veci.

  – cum sa existe credinta pagana a Adevarului atata timp cat toti idolii neamurilor sunt draci? (Psalmul 95-5)

  Si cum sa existe mai multe crestinatati ale Aceluiasi Adevar-Hristos, atata timp cat Hristos-Adevarul este Unul?

  Răspuns
 2. irina

  parinte duhovnic sa ma iertati, dar parintele gheorghe anitulesei spune ca pr arsenie boca a fost un inselat!si atunci cum facem cu minunile care se intimpla la mormintul lui?DOAMNE AJUTA!

  Răspuns
  • preot-duhovnic

   Diavolul face mari minuni…chiar si inselatoare si iluzorii (mintea este cea care spune ceva e firesc sau minunat…Daca mintea nu e in Hristos-Dumnezeu si in Sfantul Duh-Dumnezeu, primeste iluzia draceasca exact ca pe o minune dumnezeiasc). Revenind, parintele Anitulesei este un preot contemporan…si viu care trebuie ascultat 100% ! De ce?
   1- parintele Boca nu poate fi cinstit ca sfnat si pomenit in biserici pana nu e canonizat, recunscut si dezgropat cu acordul unui arhiereu (sau unui sinod de arhierei)
   2- parintele Boca nu poate fi pomenit ca sfant si nu i se poate citi acatist pana nu este dezgropat (si pana nu sunt analizate moastele sale si scrierile toate, de catre arhiereu/arhierei)
   3- luminitele de la mormant si alte minunatii, sunt demoni
   4- parintele Boca a zis el insusi: ”prin Iad vom trece majoritatea si vom ramanea acolo cat va voi Hristos (pentru ca majoritatea murim nedespatimiti)
   Mersul la mormant este paganism intrucat, zecile de mii de persoane trebuie sa se stranga la Potir, unde in Potir se afla Trupul real, personal si inviat al lui Hristos-Dumnezeu! Ortodoxia (sau Adevarul) este hristocentrica, nu arseniocentrica!
   Cand arhiereul locului il va dezgropa si ne va depune moastele lui in biserica, atunci ca sfnat il pomenim toti! Pana atunci, avem destule moaste, minuni mii pe zi, caci noi trecem pe langa moarte zilnic de mii de ori (din cauze naturale, tangentiale si demonice. Stati cuminti! Sfnatul Simeon Stlapnicul a vazut un car de foc ce a venit la el ca sa il duca in Ceruri, si nedandu-si seama pe moment, a dat sa puna piciorul in el. Intr-o clipa si-a venit in fire si a testat carul cu insemnarea lui cu Sfanta Cruce. In acea clipa, demonii au pleznit de necaz, fugind de la el cu tot cu car. Pentru acest motiv, Sfantul Simeon a dormit pe un stlap, doi ani de zile, plangand gresala lui!

 3. irina

  parinte dar nici pr paisie aghioritul nu este inca canonizat,dar toata lumea il considera de mare sfint,citesc toate scrierile sale si tot ce a prezis ca se va intimpla pina la inscaunarea lui antihrist si dupa vedem ca se intimpla, la fel si in sfinta rusie sunt mii de cuviosi parinti,mucenici care fac minuni chiar ,dar care din anumite motive stim noi care,legate de comisiile astea sinodale prin care mai sunt infiltrati anume cei ce nu doresc ca asta sa se intimple…ei nu sunt canonizati…asa si sfintul nostru mucenc valeriu gafencu…si toti ceilalti noi mucenici din inchisori…li se stie viata,credinta,se stie ca au murit pentru HRISTOS,dar de canonizat iarasi nici nu se gindesc …in schimb ei sunt cinstiti de popor!cum facem dar nu-l cinstim nici pe valeriu gafencu,nici pe ilie lacatusul,nici pe noii mucenici din inchisori numai din motivul nedorintei unora ca sa-i vada in calendare???
  da de pr gheorghe nici nu zic nimic…toate inregistrarile lui te patrund pina la os!!si intr-adevar marturiseste intr-un fel cum multi nu o fac!MA ROG DE MA IERTATI!

  Răspuns
  • preot-duhovnic

   Irina, in lumea sunt 860 de arhierei ai Ortodoxiei (sau ai Adevarului-Hristos-Dumnezeu). Daca unul din astia spune sa-l dezgropam pe ieromonahul Boca si sa-l depunem in biserica de la Prislop, se va face. (Matei 18-18) Arhiereul are cea mai mare putere pe pamant si in Cosmos! Retine! Nici ingerii nu au atatea forta harica de la Hristos-Dumnezeu, cum are un arhiereu. Cat despre cinstirea unor ieomonahi, monahi sau preoti de mir adormiti, nu e lucru rau. Problema este ca nu putem sa spunem la Liturghie: pentru rugaciunile Sfnatului Arsenie Boca, nu putem sa-i citim acatist in Biserica si nu putem sa-l dezgropam de unii singuri (vom fi arestati de autoritati si blestemati de Sfnatul Duh-Dumnezeu caci am trecut peste El (care sfinteste sfinti), si peste arhiereul zonal care are deplinatatea Harului (ca orice arhiereu ortodox). Aici e problema! In plus, mai este o singura problema: Romania si romanii ortodocsi se misca spre paganism si neoprotestantism magic, spre dorinta de minunatii si de puteri fermecatoare! Asta trebuie evitat si, nu trebuie luat in seama nici emisiunea necrestina de la Romania tv, unde o vrajitoare discuta despre Arsenie Boca, o astroloaga, o afacerista si un teolog de serviciu… Mai, mai ca vor sa-l canonizeze ei la tv… Acolo este duhul dracilor si al paganismului in care romanii se cam indreapta. Ce…, crezi ca Sfantul Duh-Dumnezeu nu putea sa ridice in sus pamantul mormantului de la Prislop ca semn ca acolo e un sfant? La Neamt nu s-a intamplat asa…desi era pe timpul lui Ceausescu ateul si masonul? De ce vrem noi lucruri peste Sfantul Duh-Dumnezeu si peste Biserica? Ti-e ca Hristos-Dumnezeu nu mai are niciun arhiereu sanatos la cap intre cei 860? Pai atunci Biserica lui a fost nimicita nu de portarii Iadului, ci de oameni! Sa fi mintit Hristos-Dumnezeu atunci cand a zis ca: ”nici Portile Iadului nu vor darama Biserica Mea” ? Citeste toate sfaturile de pe duhuladevarului.wordpress.com , si da-le la toti caci ortodocsii nu-si cunosc a lor credinta, a lor cateheza, randuieli si dogme si se vor transforma in vrajitori…., in curand. Deja, diavolii sunt in oameni cu sutele si cand auzi vorbind la tv un comentator, un realizator, un moderator sau un invitat, tu sa stii ca nu ei vorbesc ci demonii care sunt in mintea lor, in principiile lor, in dorintele lor si in minciunile lor. Aveti mare grija! Romania, (pr.m.tudor)

 4. valentin dorneanu

  tot ce fac ei fără Adevăr e erezie

  Răspuns
 5. marele Păcătos

  Soră Irina, este o lege în Sfânta Tradiţie Ortodoxă, orice om ORTODOX care ajută (tămăduieşte, te ajută când te rogi în gând adică fără cuvinte) după moartea sa – este Sfânt!
  fiindcă păcătoşii moştenesc iadul, respectiv ei pe dânşii nu pot să se ajute, iar dacă împlineşte rugăciunea care ai spus-o în minte – doar de la Dumnezeu poate fi răspunsul şi ajutorul, fiindcă diavolii nu cunosc gândurile bune ale omului.
  din acestea rezultă, dacă este măcar un singur caz de tămăduire la mormântul Pr.Arsenie Boca – este Sfânt fără dubii.
  Mai mult ca atât, el a proorocit că nu fa vi canonizat.
  El a întors o familie mie apropiată la Viaţa Adevărată!
  Picturile din biserică poartă un caracter pur proorocesc, francisc în ceata sfinţilor, fiindcă spre asta se grăbesc vânzătorii de Hristos, să unească toate religiile, apoi când va veni antihrist – să le anuleze şi să se pună pe el drept dumnezeu.

  Sfântul Îngeraş otroc Veaceslav a spus aşa:
  există foarte mulţi oameni canonizaţi ca sfinţi, dar de fapt sunt vrăjitori, şi foarte mulţi Sfinţi consideraţi drept vrăjitori, dar oamenii nu cunosc.

  şi precum ne spun Sfintele Canoane şi Sfinţii noi adormiţi şi adevăraţii Creştini din zilele noastre – aşa să facem.

  Răspuns
 6. marele Păcătos

  cer iertare, nu canonizaţi, ci consideraţi (poate canonizaţi, poate doar veneraţi)

  Răspuns
 7. mihaelmarius

  https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2015/08/30/cuvinte-vii-hule-despre-reincarnare/
  despre o anume canonizare – “cartea” Cuvinte vii, pagina 271 (preluata in “Talantii imparatiei“) – la capitolul “108 – Taina lui Ilie şi Ioan” – se “intreaba” despre reincarnare si contine hule in loc de raspunsuri, pe care le-ar fi putut da pana si copiii de la gradinita.

  Desi folosita – prin citare pe sarite – pentru a argumenta ca autorul combatea reincarnarea, predica din 14 decembrie 1949 este o hula de la un capat la altul.

  Restul gasiti aici https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/dreptul-canonic-ortodox/a-despre-ortodoxia-neindoielnica-a-credintei-celui-despre-care-se-trateaza/h-din-invataturile-pagane-scrise-ale-parintelui-arsenie-boca/

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *