Selectați pagina

Aplicația prin care poți afla cine este orice persoană de pe stradă

Aplicația prin care poți afla cine este orice persoană de pe stradă

Un antreprenor britanic a creat aplicația care permite identificarea străinilor dintr-o poză în câteva secunde.

Facezam poate identifica persoanele dintr-o poză cu ajutorul profilului lor de Facebook. Utilizatorii nu trebuie decât să facă o poză persoanei necunoscute și să o încarce în aplicație, iar aceasta va afișa cine este persoana din poză, relatează The Telegraph, citează digi24.ro.

“Facezam ar putea însemna sfârșitul societăților anonime. Utilizatorii vor putea identifica pe oricine în câteva secunde, ceea ce înseamnă că intimitatea nu va mai exista în societate”, a declarat Jack Kenyon, fondatorul Facezam.

Aplicația va putea scana miliarde de poze de pe Facebook în 10 secunde. Facezam, care se va lansa pe iOS pe 21 martie, a fost testată pe 10.000 de imagini, cu o acuratețe de 70% .

Lansarea ar putea fi întârziată, totuși, pentru ca Facebook să facă mai multe verificări, întrucât fără permisiunea rețelei de socializare, Facezam nu poate lansa.

Aplicația ar putea contribui la reducerea infracțiunilor prin faptul că toți din jur ar putea fi mai ușor de identificat. “Ar fi un mix de lucruri pozitive și negative”, a declarat antreprenorul Jack Kenyon.

Facezam a fost inspirat de Shazam, aplicația care permite identificarea melodiilor.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *