Peste 28 de persoane au murit, în timp ce alţi 583 de oameni din China sunt răniţi după au fost înţepate de viespi uriaşe. Mai mult, potrivit oficialilor, peste 70% dintre victime încă sunt internate în spital pentru recuperare, cu toate că multe persoane au fost atacate în urmă cu peste două luni.

Viespile sunt extrem de violente, înţepând chiar şi de 200 de ori o persoană Foto: Mirror

Viespile sunt extrem de violente, înţepând chiar şi de 200 de ori o persoană
Foto: Mirror

Numeroase victime au fost înţepate chiar şi de 200 de ori de viespi gigantice asiatice, cunoscute sub numele de Vespa mandarinia. Înţepătura lor este deosebit de toxică, insectele fiind de asemenea extrem de violente, persoanele înţepate murind în chinuri dacă nu au parte imediat de tratament medical, potrivit Mirror.

Atacurile insectelor uriaşe, de mărimea unui deget de om, au avut loc săptămâni în şir în regiune, făcând numeroase victime în mai multe oraşe asiatice, printre care Ankang, Hanzhong şi Shangluo din provincia Shaanxi. Autorităţile au încercat să îndepărteze cuiburile viespilor, reuşind până în prezent să elimine peste 300 de stupi, în special din zonele aglomerate. Atacurile au loc anual, în special în sezonul de împerechere.

Viespile ajung la o lungime de cinci centimetri, având un ac lung de şase milimetrii. Printre victime se numără în special ţăranii care lucrau în câmpurile de orez.