Selectați pagina

Apare cenzura pe internet la nivel european: NU se vor mai GĂSI informații în afara surselor ACCEPTATE de Google

Apare cenzura pe internet la nivel european: NU se vor mai GĂSI informații în afara surselor ACCEPTATE de Google

Directiva europeană a drepturilor de autor sau Directiva Copyright a dat naștere la nenumărate controverse, unele dintre ele avertizând chiar la introducerea unui nou tip de cenzură pe Internet.

Discuții extrem de intresante despre consecințele acestei Directive a drepturilor de autor s-au purtat în studiolul DCNews cu lect. univ. dr. Victor Negrescu, prorector SNSPA, și cu Nicolae Constantinescu, fondatorul unei platforme online. Una dintre principalele probleme care va apărea după intrarea în vigoare a acestei directive europene se referă la preluarea știrilor și a altor informații de către motoarele de căutare sau de site-urile de socializare.

Prin urmare, dacă o persoană caută pe Google o informație, nu o va găsi decât în sursele de informare acceptate de Google.

”Dacă eu caut pe Google știrea cu Negrescu la DCNews n-o s-o mai găsesc, pentru că Google, ca să citeze DCNews, trebuie să vă plătească. Lucru care se poate întâmpla sau nu. Această soluție a fost testată în Germania și Spania. Când s-a introdus în Spania Google News a dispărut! Ei, dacă eu, mâine, vreau să fac un site de știri va fi foarte greu să mai mă fac cunoscut. Va fi foarte greu să mă popularizez fără a avea acces la un motor de căutare”, a explicat Victor Negrescu, prorector SNSPA.

”Fără Google, fără Facebook, fără Yahoo va fi foarte greu să mai crească vreun site. Aceste platforme ar urma să fie înlocuite de colectori de taxe, care vor crea niște platforme limitate care vor spune: tu, DCNews te înscrii la mine, îți dau niște bani și eu vând mai departe. Practic, se vor crea niște centre care vor comasa drepturile de autor care vor plăti site-urilor mici aproape nimic!” a mai explicat Negrescu.

Ce se va întâmpla cu difuzarea și, mai ales, cu redifuzarea informațiilor puse în spațiul public de diferite site-uri, bloguri sau alte platorme web, cât și cum va fi afectată democrația online și libertatea presei puteți afla din interviul de mai jos:

Sursa: https://www.dcnews.ro/directiva-europeana-drepturi-de-autor-cenzura-sau-afacere-pe-bani-grei_635999.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

4 Comentarii

  1. iVAN MIHAI
  2. iVAN MIHAI

    Concluzie: rusii nu au fost in spatiu pentru ca nu pot. Americani la fel. Sunt codusi de acelesi forte oculte.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке