Selectați pagina

Apa din Nistru a atins un nivel critic

Apa din Nistru a atins un nivel critic

nistruNivelul apei din rîul Nistru, la stația de captare numărul 1 din Vadul lui Vodă, este unul critic. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei de către directorul general al Întreprinderii Municipale „Apă-Canal Chișinău”, Constantin Becciev, informează NOI.md.

„Nivelul apei în Nistru este de 8,4 metri. Nivelul normativ, conform proiectelor, este de 8,3. Este o situație tipică, se repetă practic la fiecare al doilea an, în timpul caniculei”, a declarat Constantin Becciev, menționînd că întreprinderea a solicitat organelor de resort ce mențin nivelul apelor în bazinele hidrografice din Dubăsari și Dnestrovsc să livreze mai multă apă, astfel încît să se ridice nivelul apei din Nistru.

„Dacă nivelul apei va fi mai mic decît nivelul normativ de 8,3, vom avea probleme la pompele care captează apa. Însă această situație nu este cea mai gravă. Sperăm să avem deversări mai mari, astfel încît nivelul apei în Nistru să revină la normal”, a afirmat directorul „Apă-Canal Chișinău”.

Becciev a adăugat că nu există riscul ca locuitorii capitalei să rămînă fără apă potabilă, deoarece „în afară de apele Nistrului, mai este potabilizată zilnic peste 150 de mii de metri cubi de apă în rezervoarele de apă potabilă amplasate în toate sectoarele municipiului Chișinău”.

SURSA: NOI.MD

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *