Selectați pagina

Anunţ! Drumul Crucii din municipiul Chişinău către Mănăstirea Naşterea Maicii Domnului, Răciula

Anunţ! Drumul Crucii din municipiul Chişinău către Mănăstirea Naşterea Maicii Domnului, Răciula

ANUNT !

Drumul Crucii din municipiul Chişinău către Mănăstirea Naşterea Maicii Domnului, Răciula

Iubiţi fraţi şi surori întru Hristos! În perioada 25-26 august 2017, se va organiza al patrulea an consecutiv tradiționalul Drum al Crucii din municipiul Chişinău către Mănăstirea Naşterea Maicii Domnului din satul Răciula.

Drumului Crucii se va începe la ora 07:30, de la marginea orașului – str. Calea Ieșilor, sectorul Sculeanca (Catalan, stația terminus trolebuzul 23) și se va încheia pe data de 26 august, la Mănăstirea Naşterea Maicii Domnului din satul Răciula.

Pe parcursul Drumului Crucii vom săvârşi rugăciuni sobornicești de pocăinţă. La popasuri vom face mici conferințe/discuții tematice. Pentru popasul de noapte (25 spre 26 august), rugăm participanții să dețină sac de dormit. După dorinţă, participanţii la Drumul Crucii vor fi cazaţi la mănăstire pentru a prăznui împreună marea şi cinstita sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului.

Pentru informații suplimentare, apelați la nr.: 079232100, 079417800.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!


25 august  

Ora 07:30: Acatistul Adormirii Maicii Domnului, str. Calea Ieșilor, sectorul Sculeanca (Catalan, stația terminus trolebuzul 23),

Ora 9:00: Începutul Drumului Crucii

Popas la intrarea s. Cojușna

Popas la intrarea or. Strășeni (2 ore)

Popas de noapte. “La Bădiș”, Complexul etno-cultural VATRA.

26 august

Ora 7:00 Sfînta Liturghie

Ora 9:00: Pornirea procesiunii

Popas la izvorul s. Pitușca

Popas la intrarea s. Nișcani

Popas de noapte. Mănăstirea Nașterii Maicii Domnului, s. Răciula. 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. ruga comuna

  Despre folosul RUGACIUNII COMUNE

  Fiecare se roagă în inima lui, în mintea lui, în casa lui sau pe calea vieţii lui. Unul cere sănătate, altul izbăvire de vrăşmaşi, celălalt – viitor fericit, iar câte unul cere iertare de păcate. Dar dacă toţi la un loc, în zeci şi sute de glasuri, cer deodată acelaşi lucru de la Dumnezeu, apoi mila Lui coboară peste ei după cum spune Mântuitorul: ,,Că unde sunt doi sau trei adunaţi întru numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor” (MATEI 18,20).
  Inimile noastre saltă de bucurie negrăită, credinţa ne creşte, dragostea mai mult ne uneşte, nădejdea mântuirii sporeşte, necazurile vieţii se uită, inimile se înfrăţesc, mânia piere, lacrimile se usucă în ochi, toate în noi se prefac şi se înnoiesc.
  Şi ce inimă a putut rămâne atunci de piatră? Ce urechi au rămas surde? Sau care ochi nu s-au umezit de lacrimi? Rugăciunea sobornicească uneşte inimile credincioşilor, îi apropie pe unii de alţii, îi face pe toţi să fie fraţi, întăreşte pe fiii Bisericii. Ea alungă întristarea, mângâie sufletele cele necăjite, dă curaj celor slabi, bucură pe toată lumea, veseleşte pe îngeri. Rugăciunea aceasta este IZVOR AL DRAGOSTEI ŞI AL MÂNTUIRII OAMENILOR.

  Rugăciunea în comun străbate într-o clipă cerul, ajunge cea dintâi la Dumnezeu, îmblânzeşte pe Judecătorul, coboară mila Lui şi harul Sfântului Duh pe pământ; ea arde cel mai tare pe diavoli, zdrobeşte puterea vrăşmaşilor, îmblânzeşte pe cei puternici şi răi şi întăreşte pe cei fricoşi.

  Dar cine va putea număra mulţimea minunilor cu puterea rugăciunii făcute în sobor?! Cu rugăciunea în comun, la un loc cu ucenicii, S-a rugat Mântuitorul şi cu această rugăciune se rugau adesea şi Sfinţii Apostoli, la fel şi primii creştini. Cu acest fel de rugăciune sobornicească sau comună au scos primii creştini pe Petru din lanţuri (FAPTELE APOSTOLILOR 12). Cu rugăciunea aceasta se întăreau mucenicii când erau aruncaţi în cuptoare aprinse sau în ghearele leilor. Cu aceasta au slăvit mii de ani creştinii, pustnicii şi călugării pe Dumnezeu.

  Rugăciunea sobornicească se săvârşeşte întotdeauna, dar mai ales în vreme de tulburare, de mare nevoie, de grele încercări sau de nespuse bucurii. În sobor au ales Apostolii pe Matia, în locul lui Iuda vânzătorul (FAPTELE APOSTOLILOR 1,24). Cu rugăciune în sobor a deschis Sfântul Vasile cel Mare biserica cea încuiată de arieni. Cu astfel de rugăciune întărindu-se creştinii, au biruit în multe războaie pe turci, pe arabi şi pe perşi (celebră este în istorie întreaga domnie a lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, care de 42 de ori i-a biruit pe turcii lui Mahomed al II-lea Cuceritorul falnicei cetăţi imperiale a Constantinopolului, doar cu 4 ani înainte de urcarea pe tron a acestui binecredincios voievod). Pe aceasta deci să o iubim şi noi, dacă voim să biruim duhurile răutăţii care se luptă cu noi. AMIN.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.