Selectați pagina

Anunţ. Cele 4 etape de obținere a cetățeniei Rusiei

Anunţ. Cele 4 etape de obținere a cetățeniei Rusiei

cetatenie RusaPentru obținerea cetățeniei solicitantul:

1. Se adresează comisiei SMF din Rusia cu o cerere referitor la recunoaşterea persoanei în cauză în calitate de vorbitor nativ de limbă rusă;

2. Obţine decizia de recunoaștere a lui în calitate de vorbitor nativ al limbii ruse;

 3. Se adresează RSMF cu o cerere pentru a i se elibera un preavizpentru posibila primire a cetățeniei FR și eliberarea permisului de ședere pentru operioadă de 3 ani. Preavizul este eliberat în termen de trei luni, permisul de ședere‒timp de 6 luni.

4. Pe parcursul a 2 ani de la data obținerii permisului de ședere trebuie să depună cererea pentru obţinerea cetățeniei ruse, prezentînd, în același timp, documentele care confirmă renunţarea la altă cetățenie existentă. Cererea este examinată pe parcursul a 3 luni.

Totodată, Ambasada Rusiei în Republica Moldova a anunţat că LF din 20.04.2014 № 71-LF “Cu privire la modificarea Legii Federale cu privire la cetățenia Federației Ruse” și unor acte legislative ale Federației Ruse”, a intrat în vigoare.
La rîndul său, portalul VIZA.md reamintește că în Republica Moldova funcționează de mai mult timp, Reprezentanța Serviciului Federal de Migrație al Rusiei. O parte a activității acesteia este dedicată primirii în audienţă a cetăţenilor pentru participarea la Programul de Stat Rus de acordare a sprijinului în cazul migrării voluntare în Federația Rusă a compatrioților care locuiesc în străinătate.
Primirea are loc în sala de așteptare a Secției Consulare a Ambasadei Rusiei, situată la adresa: or. Chişinău, str. Şciusev 85/1. Consultaţiile care se referă la participarea la Programul de Stat Rus sînt efectuate gratuit la adresa indicată, în zilele de marți, începînd cu ora 12:00.
Orar de lucru:

Zilnic de la 8.00 pînă la 17.00
Primirea documentelor ‒ de la 8.30 pînă la 12.30 şi de la 14.00 pînă la 16.30
Pauza de masă – 13.00-14.00
Sîmbătă şi duminică – zile de odihnă
Telefon informaţii: 22-19-63
Adresa de e-mail: [email protected]

 Sursa: noi.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке