Selectați pagina

Anul 2017. Rusia. Părintele Serghie – predică “islamul adevărat” în cuibul teroriştilor

Anul 2017. Rusia. Părintele Serghie – predică “islamul adevărat” în cuibul teroriştilor

În anul 2012 parohul Bisericii “Arhanghelul Mihail” din satul Juravskom, regiunea Stravropoli, care e şi conducătorul de tineret al episcopiei Sf. Gheorghe – protoiereul Serghie Piskovţev, a vizitat moscheea nou deschisă (care mai apoi s-a adeverit a fi o cameră de rugăciuni) din satul Chernolesskoe, unde a ţinut un discurs către “enoriaşi”:

https://youtu.be/CAgx3mnkR24

Cînd mă întreabă cineva pe mine, preot ortodox: “Avem nevoie noi de moschee în satul nostru?” Eu răspund fără ezitare: “Da, desigur, neapărat e necesară“. Ne trebuie şi biserică, şi moschee… Trebuie să construim o moschee, ca să aducem acolo un imam educat care să înveţe DIN ADEVĂRATUL CORAN, ADEVĂRATUL ISLAM.

Astăzi cînd am ascultat predicile imamilor, cu surprindere am descoperit că aceste predici se încep astfel încît eu pot să le finisez, deoarece ele au foarte multe în comun cu predicile noastre, iar proorocii noştri sunt aceeaşi!!!…

Doresc ca această moschee să fie nu numai o casă a Domnului, dar şi o fabrică de oameni evlavioşi, unde cu toţii vom putea afla mai multe despre tradiţiile noastre culturale şi istorice, să aflăm despre CREDINŢĂ ADEVĂRATĂ!!!, să ne învăţăm să ne răbdăm unul pe celălalt, să respectăm pe cei din jurul nostru.

După 4 ani, au apărut şi primele roade ale predicii înfocate ale părintelui Serghie:

Potrivit site-ului life.ru, în martie anul 2016, imamului “educat” de aici i s-au găsit 100g de explozibil, iar în primele ore ale dimineţii din 11 aprilie, 3 “enoriaşi” islamici- Zaur Arkaiev, Ramazan Haibullaev, şi Isai Adbulatipov – după rugăciunea de dimineaţa, au mers în satul vecin, unde e amplasat secţia de poliţie, judecătoria şi administraţia regiunii.

Cei trei s-au apropiat de secţia de poliţie, unde au văzut că se adunaseră oameni la recepţie. Apoi, pe neprins de veste acesţi terorişi au inceput să alerge in direcţii diferite, şi să arunce cu grenade în direcţia secţiei de poliţie. Unul din aceşti terorişti – se presupune a fi Haibullaev, purta o centură cu explozibil sub haina sa, şi s-a sinucis declanşînd explozibilul. Iar ceilalţi doi terorişti au fost eliminaţi: Abdulatipov a fost împuşcat în faţa secţiei de poliţie, iar Akaiev încercînd să fugă de la faţa locului, a fost urmărit şi eliminat.

Ancheta a arătat că aceşti trei, fiind conduşi de Akaev care a fost judecat anterior, au încercat să ucidă poliţiştii din secţia de poliţie. Cel mai în vîrstă din ei – Akaev – era convins că “poliţiştii sunt vinovaţi de faptul că el a nimerit în închisoare”. Cu toate acestea, nu se exclude faptul că acţiunile date poartă nu numai un caracter de răzbunare. În caz contrar, ar fi dificil de explicat faptul că în momentul cînd a început anchetarea musulmanilor din satul Novseliţkov, imamul Abbasa Mahomedov s-a ascuns (el fiind şi autorul înregistrării video de mai sus), fiind ulterior dat în căutare federală.

– E foarte posibil ca Mahomedov i-a convins şi i-a manipulat pe tineri să decurgă la această faptă. Şi după cum se pare, tot el a fost cel care le-a dat centurile cu explozibil, – relatează un detectiv. – Aceste centuri erau pline cu bucăţi de metal şi armătură. A fost o întîmplare fericită că nu au existat victime.

Mai mult ca atît, anchetatorii au constatat că, în urma analizelor înregistrărilor din jurnalul lui Akaiev, care a fost găsit în timpul percheziţiilor, aceştia plănuiau o serie de atacuri asupra unor şcoli. Zaur Akiev însuşi afirma nu o singură dată despre planurile sale de a pleca în una din ţările arabe, pentru a studia islamul “pur”.

Exact astfel precum învăţa părintele Serghie!!!

Traducere: aparatorul.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.