Selectați pagina

Anual, aproape o sută de orfani sînt adoptați și găsesc dragostea și grija alături de părinții adoptivi

Anual, aproape o sută de orfani sînt adoptați și găsesc dragostea și grija alături de părinții adoptivi

Potrivit specialiștilor, cifra este una mică în țara noastră, iar drept explicație ar fi faptul că majoritatea moldovenilor vor să adopte copii cu vîrstă fragedă și rar cînd acceptă să ia în îngrijirea lor frați. Totodată și procedura de adopție este una anevoioasă, spun specialiștii, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

”Dacă sînt şi cupluri de fraţi, sînt cupluri de fraţi cu vîrste de pînă la şapte ani. Sunt copii fără necesităţi speciale, fără anumite deficienţe sau anumite boli. Respectiv, prioritate oricum dăm adopţiilor naţionale”, a spus şefa Direcţiei Politici de protecţie a copiilor, MSMPS, Anastasia Gruzin.

În prezent, 600 de copii sînt pe lista de așteptare pentru a fi adoptaţi, iar numărul persoanelor, care doresc să înfieze un copil ajunge la 400. Procedura de adopţie poate dura de la cîteva luni și pînă la un an.

Dacă moldovenii sînt gata să adopte copii de pînă la trei ani, atunci străinii depun cereri pentru adoptarea copiilor mai mari, de vîrstă școlară, frați sau cu nevoi speciale.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке