Selectați pagina

Antihrist va respinge pe toți zeii și va porunci tuturor să i se închine lui în locul lui Dumnezeu

Antihrist va respinge pe toți zeii și va porunci tuturor să i se închine lui în locul lui Dumnezeu

Se crede pe larg în creștinism că rezidirea Templului Ierusalimului este unul dintre semnele venirii lui Antihrist, deoarece acesta trebuie să domnească în acest templu. Susținătorii acestei opinii cred că acest lucru este indicat de cuvintele apostolului Pavel: „Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării, Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.”(2 Tes. 2, 3-4). Aceste cuvinte implică Templul Ierusalimului sau altceva?

Antihrist va respinge pe toți zeii și va porunci tuturor să i se închine lui în locul lui Dumnezeu

Antihrist va respinge pe toți zeii și va porunci tuturor să i se închine lui în locul lui Dumnezeu

„ El este destinat să stea în biserica lui Dumnezeu . Care biserică? În templul ruinat al evreilor, mai degrabă decât în ​​cel în care ne aflăm acum. De ce spunem asta? Să nu se gândească nimeni la noi că suntem lingușitori. Dacă vine la evrei sub numele lui Hristos și dorește ca evreii să i se închine, atunci, pentru a-i înșela mai mult, va avea grijă deosebită de templu, arătându-le că el, fiind din dinastia lui David , dorește să creeze templul construit de Solomon ” (Sfântul Chiril al Ierusalimului).

Dar acesta nu este singurul punct de vedere. De exemplu, Sfântul Efrem Sirul spune că prin asta se înțelege Biserica lui Hristos, adică Biserica Ortodoxă: „În acest fel va apărea și va urca în templul lui Dumnezeu pentru a sta în interiorul și în Biserica lui Dumnezeu. El va disprețui și respinge toate cultele (false) pentru a cuceri Biserica. De aceea va urca în chiar templul lui Dumnezeu pentru a se așeza și a se arăta ca și cum ar fi Dumnezeu. Cum va arăta el că este un Dumnezeu adevărat? Pe lângă gloria și onoarea cu care va fi învestit, va arăta acest lucru și mai mult prin dușmănia împotriva sectelor eretice. Întrucât nu se va închina către nicio erezie, atunci, datorită dragostei sale (prefăcute) pentru copiii Bisericii, îi va face să creadă că îi iubește ca pe drept adevărații (fii ai Bisericii) și va veni la templul lor și se va așeza, ca în templul adevărului, pentru a arăta că este Dumnezeu ”.

Majoritatea Sfinților Părinți au recunoscut că antihristul ar putea sta atât în ​​templul din Ierusalim, cât și într- una din Bisericile creștine. „El nu va conduce lumea către idolatrie, ci va respinge pe toți zeii și va porunci tuturor să i se închine lui în locul lui Dumnezeu. Și va ședea în templul lui Dumnezeu – nu numai în Ierusalim, ci peste tot în biserici ” (Sf. Ioan Gură de Aur).

„Nu se spune: în Templul Ierusalimului propriu-zis, ci pur și simplu: în templu, în fiecare templu al lui Dumnezeu” spune Fericitul Teofilact al Bulgariei.

Sfântul Teofan Zăvorâtul, rezumând părerile Sfinților Părinți, a scris: „Va fi undeva locul central al activității lui antihrist și, desigur, va exista un anumit moment în care se va manifesta ca atare. Apostolul se referă la templul principal al acelui loc. În acest templu el va sta ca un zeu; și apoi va avea un astfel de statut și în orice alt templu pe care îl întâlnește în persoană. Sau, poate, va ședea personal într-o biserică, în timp ce în altele va conduce adunarea sa în alt mod. ”

Având în vedere exacerbarea actuală a conflictului arabo-israelian, agenția de știri greacă Vimaorthodoxias a postat pe site-ul său un citat al Cinstitului recent canonizat, Sfântul Paisie din Muntele Sfânt: „Un semn că împlinirea profețiilor se apropie, va fi distrugerea Moscheii Omar din Ierusalim. Va fi distrusă pentru a se reconstrui Templul lui Solomon, despre care se spune că ar fi fost în locul ei. În templul reconstruit, sioniștii vor proclama în cele din urmă pe Antihrist drept Mesia. Am auzit că evreii se pregătesc deja să construiască Templul lui Solomon ”. Totul se îndreaptă încet, dar sigur către faptul că „al treilea templu” va fi totuși construit în ciuda rezistenței întregii lumi musulmane.
Aceste cuvinte sunt confirmate de întregul curs al dezvoltărilor care au avut loc în Orientul Mijlociu, începând cu restaurarea Israelului ca stat în 1948.

Prin urmare, este necesar să fim atenți nu numai la construcția templului în care va sta antihristul, ci și la întregul complex de profeții asociate cu venirea sfârșitului vremurilor. Și cel mai important, trebuie amintit că Apostolul Pavel, care le-a scris Tesalonicenilor că antihristul „va sta în templul lui Dumnezeu ca dumnezeu”, a scris, de asemenea, că fiecare creștin este templul lui Dumnezeu: „Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri? ”(1 Corinteni 6: 19). Și dacă lăsați sau nu pe antihrist să intre în acest templu depinde doar de fiecare dintre noi.

Sursa: https://spzh.news/en/zashhita-very/80067-arabo-izrailyskij-konflikt-i-prorochestva-o-tretyjem-khrame

Traducere: Dr. Gabriela Naghi

Concluzii

1.Antihristul va fi încoronat în templul rezidit din Ierusalim, din care îşi va exercita tirania asupra întregii lumi.

2.Fiecare om este ,,templul al Duhului Sfânt’’, după expresia scripturistică a Sfântului Apostol Pavel. Oamenii care se vor alătura voit slujitorilor antihristici vor fi părăsiţi de Sfântul Duh şi în templul trupului lor va locui antihristul, care-i va duce cu sine în iad, în chinurile cele veşnice. Să nu fie!

3.Blestematul antihrist va fi venerat ca dumnezeu al lumii în bisericile în care vor sluji preoţii lui Baal, sub ascultarea episcopilor eretici. Veţi vedea cât de frumos se vor supune aceştia papei, vor uni şi vor ,,binecuvânta’’, printr-o taină mincinoasă, persoanele de acelaşi sex, ei vajnicii pomenitori, care nu se ,,răzvrătesc’’, ci acceptă cu bucurie ereziile din Creta.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.