Selectați pagina

Antenţie! Apel. Proiectul de lege privind protecţia specială a copiilor în situaţie de risc

Antenţie! Apel. Proiectul de lege privind protecţia specială a copiilor în situaţie de risc

mamavnAzi este ultima zi de negocieri cu Ministerul Muncii si protectiei sociale asupra proiectului de lege privind protectia speciala a copiilor in situatie de risc. Va reamintim ca acest proiect a fost votat in prima lectura la data de 21 martie si a stirnit mari nemultumiri in rindul parintilor prin prevederile vagi si distrugatoare a insitutului familiei. Proiectul a suferit mari modificari dupa prima lectura, astfel incit spre exemplu neglijarea, nu mai este motiv pentru separarea copiilor de parinti, a fost clar definita procedura de luare a copilului de la parinti in cazul unui pericol eminent fiind practic mentinute prevederile actuale ale codului familiei, au fost facute precizari si/sau redefinite unele notiuni din articolul 3 al proiectului.

Venim cu un apel catre toti crestinii si in special juristii sau asistentii sociali crestini!

Mai jos anexam proiectul de lege cu modificarile facute, in urma negocierilor, in ultimile zile. Cu albastru sunt modificarile la prioectul din prima lectura. In cazul in care aveti careva propuneri de modificari sau considerati unele prevederi ca fiind periculoase, va rugam sa ne scrieti la adresa redactiei. Propunerile va rugam sa le faceti azi sau cel tirziu mine pina la orele 8.00.

Puteţi descărca – Legea 61 cu modificarile propuse.

Propunerile sau modificările Dvs privitor la proiectul de lege, puteţi să le trimiteţi pe adresa electronică: aparatorul @ mail . md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. Veceslav

  Cine supune dezbaterilor în ultima sută de metri un asemenea proiect? Doar cei care doresc să-l compromită!

  Răspuns
  • jurist

   In acelasi regim de urgenta si pe ultima suta de metri a lucrat si toata echipa de juristi pentru a veni cu propuneri de modificari. Dar, fiind ingrijorati daca nu ne-a scapat ceva, cu toate ca a ramas putin timp, propunem proiectul si altor cititori spre analiza.
   Va indemnam sa atrageti atentia la art.3 la notiuni;
   la noul introdus art. 10 care de fapt confirma ca pentru neglijare nu poate fi luat copilul de la parinti; la definitia notiunii de pericol eminent cu excluderea contraventiilor etc.
   Daca aveti alte pareri asupra proiectului va puteti expune.
   Confirmam ca toti am fost impotriva proiectului in intregime, dar in situatia creata, preferam sa venim cu propuneri de modificare decit sa ramina in vechia varianta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке