Selectați pagina

Animale şi plante MODIFICATE GENETIC de cercetători: Puii fără pene şi roşiile cu gust de LĂMÂIE

Animale şi plante MODIFICATE GENETIC de cercetători: Puii fără pene şi roşiile cu gust de LĂMÂIE

alimente modidicate geneticCercetătorii au reuşit să modifice diferite animale şi plante pentru a le îmbunătăţi performanţele oferite deja de natură. Astfel, au fost inventaţi porcii ecologici, roşiile cu gust de lămâie sau peştii care luminează în întuneric.

1. Porcii ecologici

Cercetătorii au modificat o rasă de porci pentru a produce cu 65% mai puţin fosfor în excremente, lucru care ajută mediu.

2. Găinile fără pene

Oamenii de ştiinţă din Israel a creat o rasă de găini care nu au pene, lucru care ajută înlesneşte munca abatoarelor. Mai mult, ele reduc costurile de creştere şi sunt ecologice.

3. Morcovi cu culori diferite

Acest morcovi nu numai că oferă culori inedite salatelor, dar conţin şi mai mult calciu.

4. Broaştele transparente

Aceste broaşte, care au pielea transparentă, au suferit o mutaţie a membranei protectoare, lăsând la vedere organele din interior. În acest mod, cercetătorii au aflat informaţii virale cu privire la modul în care organele lor funcţionează, reuşind să vadă pur şi simplu modul în care se instalează cancerul şi alte boli în corpul lor.

5. Şoarecele care are o ureche crescută pe spate

Cercetătorii au creat această mutaţie pentru a demonstra o metodă eficientă de a crea cartilagii necesare transplanturilor umane. Un material din poliester infuzat cu cartilagiu de bovine a fost implantat sub pielea unui şoarece fără păr, acesta reuşind într-un final să formeze o ureche umană.

6. Peştii care lucesc în întuneric

Doctorul Zhiyuan Gong şi colegii săi de la Universitatea Naţională din Singapore au lucrat cu o genă fosforecentă, extrasă dintr-o meduză care produce natural lumină, în anul 1999, reuşind ca apoi să o introducă în materialul genetic al embrionilor de peşte zebră acesta integrându-se în genomii peştilor. În acest mod, aceştia au ajuns să lumineze verde fosforescent în lumină albă sau sub raze ultraviolete.

7. Pruncaisa

Prunele şi caisele sunt fructe extrem de delicioase. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au reuşit să creeze o un fruct din combinaţia celor două, acesta având o savoare inedită şi un gust delicios.

8. Cai de mare din aur

Un om de ştiinţă din Vietnam a creat o creatură inedit, un cal de mare auriu după ce a amestecat praf de aur cu proteine dintr-o meduză. Ulterior, a introdus substanţele respective în ouă de cai de mare, reuşind într-un final să dezvolte aceste animale uimitoare.

9. Vaci cu muşchi

Rasa de vaci albastru belgian este o rasă modificată genetic care are o deficienţă într-o genă care inhibă dezvoltarea muşchilor. Astfel, animalele au o masă musculară dublă, având o carne mai fragedă şi cu un conţinut redus de grăsimi. Carnea lor este foarte căutată, motiv pentru care este şi mai scumpă.

10. Roşii cu gust de lămâie

Cu toate că nu are o aplicaţie practică, acest experiment genetic a fost doar un pariu al unor cercetători pentru a vedea dacă pot crea o roşie care să aibă gust şi miros de lămâie. Într-un mod inedit, au reuşit.

Sursa: rtv

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *