Zece lăcaşuri de cult anglicane au protestat împotriva arhiepiscopului de Canterbury din cauza sprijinului său pentru căsătoriile între persoane de același sex.

Anglicanii din întreaga lume și-au renegat liderul din cauza sprijinului său pentru LGBT

Anglicanii din întreaga lume și-au renegat liderul din cauza sprijinului său pentru LGBT

Șefii a zece lăcașuri de cult anglicane din întreaga lume l-au renegat pe arhiepiscopul Justin Welby de Canterbury, ca răspuns la sprijinul acordat de anglicani pentru căsătoriile LGBT. Aceștia au făcut această afirmație într-o declarație comună publicată de WSJ.

Documentul a fost semnat de șefii lăcaşurilor de cult anglicane din Chile, regiunea Oceanului Indian, Sudanul de Sud, Sudan, Congo, Myanmar, Bangladesh, Uganda, Melanesia și Alexandria.

În document, ierarhii au subliniat că anglicanii și-a pierdut rolul tradițional de lider în comunitatea anglicană globală prin aprobarea binecuvântării căsătoriilor între persoane de același sex:

„Biserica Angliei a ales să se rupă de cei care rămân credincioși credinței biblice istorice”, au scris ei. <…> „Nu-l mai putem recunoaște pe Arhiepiscopul de Canterbury ca fiind primul între liderii egali în comunitatea globală”.

Amintim că anterior adunarea cultului anglican a aprobat decizia de a binecuvânta cuplurile LGBT.

Sursa: https://www.wsj.com/articles/conservative-anglican-leaders-call-for-break-with-church-of-england-over-same-sex-blessings-7215b707