Ofsted spune că școlile trebuie să-i învețe pe elevi despre cuplurile de același sex

Toți copiii trebuie să învețe despre cuplurile de același sex, indiferent de originea lor religioasă, spune șeful Ofsted.

Ofsted este Biroul pentru standarde în educație, servicii și competențe pentru copii, un departament non-ministerial al guvernului britanic, care raportează Parlamentului. Ofsted este responsabil pentru inspectarea unei serii de instituții de învățământ, inclusiv a școlilor de stat și a unor școli independente.

Sute de părinți au protestat în fața unei școli din Birmingham împotriva faptului că îi învață pe elevi despre cuplurile de același sex și despre identitatea de gen.

Inspectorul șef din Ofsted, Amanda Spielman, a declarat pentru BBC că este crucial pentru copiii să fie expuși unor diferențe în societate.

Ea a spus că este important ca și copiii să știe că „există familii care au două mame sau doi tati”.

Părinții credinței musulmane și creștine au organizat demonstrații în afara școlii comunității Parkfield din zona Alum Rock a orașului, unde copiii sunt învățați despre cupluri de același sex prin cărți de povești.

Protestatarii au afirma ca lecțiile, parte din programul „Fără Discriminare”, contrazic credința lor.

Ei au susținut că șeful asistentului Andrew Moffat, care a început lecțiile și este homosexual, a „promovat credințele și convingerile personale despre acceptabilitatea universală a homosexualității ca fiind normală și moral corectă”.

Dar doamna Spielman a spus că lecțiile au fost „de a se asigura că ei [copiii] știu că unii oameni preferă să nu se căsătorească cu cineva de sex opus și că uneori există familii care au două mame sau doi tati.

„Este vorba de asigurarea faptului că acei copii care se întâmplă să realizeze că ei înșiși nu se potrivesc unui model convențional știu că nu sunt răi sau bolnavi”.

În lumina protestelor, doamna Spielman a spus că trebuie să existe o „explorare atentă a soluțiilor de compromis”, dar lecțiile care acoperă subiectele LGBT au fost importante.

O mama, care a dorit sa ramana anonima, a acuzat scoala de „plantarea ideilor” in mintea copiilor.

Fiica ei participă la școala Parkfield și ea a spus că era prea tânără pentru a fi învățată „ce se întâmplă în dormitorul cuiva”.

„Este ceva ce ne-ar plăcea noi să-i învățăm pe copiii noștri”, a spus ea. – Se pare că ne-o impun.

Ea a negat că este homofobă, dar a spus că „nu este vorba despre cum suntem noi și nu suntem de acord cu aceasta”.

Dl Moffat a declarat pentru BBC că a primit amenințări și „e-mailuri urâte” de la părinții care nu au fost de acord cu programul.

In VIDEO Părintele vorbeste despre predarea egalității sexuale LGBT a școlii din Birmingham

Doamna Spielman a argumentat că lecțiile au fost mai puțin despre „educația sexuală fără sfârșit” și mai mult despre înțelegerea diferențelor în societate.

„Esența democrației este că nu toți dintre noi primim ce dorim”, a spus ea.

„Acceptăm decizia majorității, ceea ce înseamnă că vor exista întotdeauna lucruri pe care unora dintre noi nu le plac, dar aceasta este chiar esența – acceptând că nu putem avea 100% din ceea ce vrem”.

Soluțiile, a spus ea, vor fi găsite în „discuții raționale, nu proteste”.

Cu toate acestea, BBC înțelege că au fost planificate mai multe proteste, iar unii părinți au spus că vor scrie guvernului solicitând o modificare a legislației privind egalitatea.

Schimbarea, sperau, ar permite școlilor să nu predea subiecte care nu sunt în conformitate cu convingerile religioase.

Sursa: https://www.bbc.com/news/uk-england-birmingham-47282724