Cei care nu se vor supune acestei decizii vor fi amendați sau urmăriți penal.

Anglia a interzis creştinilor să îşi facă semnul Crucii ori să se roage în apropierea unui centru de avort

Anglia a interzis creştinilor să îşi facă semnul Crucii ori să se roage în apropierea unui centru de avort

Consiliul orașelor Bournemouth, Christchurch și Poole din comitatul Dorset, în sudul Angliei, a încercuit linii roșii în jurul centrului de avorturi și a desemnat zona ca fiind „zonă sigură”.

Oricine este prins în interiorul limitelor marcate făcându-şi semnul crucii, citind din Biblie sau stropind cu apă sfințită, ar putea fi amendat cu 100 de lire sterline sau judecat.

„Bournemouth 2022. Acum este ilegal să îţi faci semnul Crucii. Opriți-vă pentru o clipă și gândiți-vă la consecințe…”, a comentat vestea pe Twitter un utilizator.

Un alt utilizator al rețelelor de socializare consideră că, prin inițiativa sa, consiliul orașelor engleze a demonstrat o atitudine „antireligioasă clară, anti creștină”.

Într-un comunicat de presă emis, consiliul a explicat că „Ordonanța privind protecția spațiilor publice (PSPO)” a fost adoptată pentru a preveni „comportamentul antisocial”. Decizia a fost aprobată în urma unei consultări publice. Dintre cei 2.241 de respondenți care au participat la un sondaj pe această temă, 75% au susținut inițiativa consiliului, în timp ce 24% s-au opus.

Consilierul Bobby Dove a declarat că, deși recunoaște „dreptul fiecăruia de a organiza un protest pașnic”, consiliul a decis să protejeze personalul și vizitatorii centrului de „suferința probabilă” pe care ar putea-o suferi din partea celor care se opun avortului.

Demonstranții pro-viață vor fi amendați sau urmăriți penal dacă „se vor ruga cu voce tare, vor citi din Biblie, vor îngenunchea, vor stropi cu apă sfințită sau își vor face cruce atunci când vor vedea pe cineva venind să apeleze la serviciile centrului de avort” în interiorul „zonei de siguranță”. Astfel de acțiuni sunt categoric interzise în timpul zilelor de lucru ale clinicii, de luni până vineri, între orele 7.00 și 19.00.

Potrivit consiliului municipal, ordonanța va rămâne în vigoare timp de trei ani.

Sursa: https://www.catholicnewsagency.com/news/252570/english-town-forbids-making-the-sign-of-the-cross-prayer-use-of-holy-water-near-abortion-center