ANATEME DIN DUMINICA ORTODOXIEI DE LA PIREU

1.       Neopaganilor si idolatrilor inchinatori la zeitatile grecilor sau a dacilor, lui Zalmoxe sau Wika-nilor sau gnosticilor care amesteca invatatura crestina cu invataturi idolatre si orientale, invataturilor teosofice si antroposofice a lui Rudolf Steiner, Blavatski, pseudo stiintifice- asa zisa ortodoxie cuantica, yoga crestina, Rei-Ki,bioenergie,radiestezie crestina si  spiritistilor, Zen, bahai-lor, Moun, scientolgilor, rosicrucienilor, mormonilor, Anatema!

2.       Masonilor, sionistilor, Anatema!

3.       Lui Arie, primul luptator impotriva lui Dumnezeu. Anatema !

4.       Lui Wulfila semiarianul, lui Nestorie, lui Macedonie  care spun ca Sfanta Treime a suferit si Ualentin. Anatema !

5.       Lui Petru Gnafens, cel ce spunea : «  Sfinte fara de moarte cel ce te-ai rastignit pentru noi »  Anatema !

6.       Lui Pavel al Samosatei si Teodotion, Anatema !

7.       Lui Petros Dileos numit si Liko Petru, lui Eutihie si lui Sabelie, Anatema !

8.       Lui Iacob Armeanul, lui Dioscor al Alexandriei si lui Sever, lui Serghie, Pavel si Pir, impreuna cu Serghie, ucenicul lui Likopetru, Anatema !

9.       Origenistilor si celor dimpreuna cu ei, Anatema !

10.   Cazutilor si anticanonicilor Patriarhi ce neaga Sinodul al IV-lea Ecumenic, Karekin al II-lea al Armeniei, Theodoros al II-lea al Egiptului, Patriarhul Coptilor, Pavel al Etiopiei, Ignatius Efrem al II-lea al siroiacobitilor, Baselios Toma al  malabarienilor –indieni, care in mod gresit se numesc pe sine «  ortodocsi » si celor ce sunt in comuniune cu ei, Anatema !

11.   Celor ce neaga Sfintele Sinoade Ecumenice, al IV-lea, al V-lea si al VI-lea, monofizitilor, monotelitilor si monoenergistilor, Anatema!

12.   Eutihianistior, Iacobitilor si Argivuritii, Anatema !

13.   Adunarii infricosatoare impotriva cinstitelor icoane, Anatema !

14.   Celor ce neaga Sfantul al VII-lea Sinod Ecumenic, celor ce nu se inchina Domnului nostru Iisus Hristos, in icoana descris, dupa firea omeneasca, Anatema !

15.   Varlaam de Kalabria, Grigorie Achindin, Prohor al Kidoniei, Nikifor Grigoras, Gherghios Lapithis si urmasilor lor Anatema !

16.   Cei ce invata erezia neo varlaamista, Anatema !

17.    Hulitorului de Hristos, Francisc de Assisi impreuna cu toti minciuno sfintii papistasi, Anatema !

18.   Cel dupa Canoane cazut si fara temelie ereziarh Papa  al Romei celei Vechi, Francisc I si celor ce sunt in comuniune cu el Anatema!

19.   Celor ce invata ca Biserica Ortodoxa ar fi « Biserica Sora » cu adunarea Romano-Catholica si cu alte erezii, Anatema !

 

 

20.    Lui Martin Luther, Jean Calvin, Urlich Zwigli, Henric al VIII-lea, lipsitului de evlavie imparat, si celor adunati impreuna cu ei si tuturor ramurilor protestante, Anatema!

21.   Ereziarhului adunarii religioase a Anglicanismului,  Justin Welby, si celor ce sunt in comuniune cu el, Anatema !

22.   Celor care neaga si defaimeaza pe Maica Domnului, Treimea cea de o fiinta si nedespartita, rabini ai iudaismului, islamisti si membrii societatii ” Turnul de Veghere” a Martorilor lui Yehova, Anatema!

23.   Celor care defaimeaza Sfintele Taine ale Bisericii, baptisti, adventisti si penticostali si tuturor ramurilor neoprotestante, Anatema !

24.   Celor care predica si invata panerezia ecumenist intercrestina si interreligioasa, Anatema!

25.   Celor care predica si invata erezia postpatristica si post-canonica, cum ca invataturile Sfintilor Parinti ar fi perimate, Anatema

26.   Celor care neaga Sinoadele al VIII-lea si al IX-lea Ecumenice, de pe timpul Sfantului Fotie cel Mare si Sfantului Grigorie Palama, papo-Filioqvistilor, Anatema !

 

27.   Asa zisului „Consiliu Mondial al Bisericilor”-(ereziilor) ce invata ca fiecare ramura protestanta este o parte din Biserica lui Hristos si celor ce participa la rugaciuni in comun la blasfemica si calcatoarea de canoane asa-zisa „Saptamana de Rugaciune Ecumenica” considerandu-i pe eretici „frati in Hristos”, Anatema!

28.   Declaratiei de la Toronto (1950), Acordurilor de la Balamand(1993) si Chambesy(1994) in care anticalcedonienii in mod mincinos sunt recunoscuti ca ortodocsi, textelor de la PortoAlegre(1997) si Pusan (2013), Anatema !

29.   Celor ce invata ca Biserica ar cuprinde toate confesiunile despartite de Ea numindu-le „biserici nedepline” si celor care spun ca exista Sfinte Taine,Har mantuitor si sfintenie  inafara Bisericii Ortodoxe, celei Una, Sfinte, Sobornicesti si Apostolesti, Anatema!

30.   Celor care invata ca patrarhul ecumenic  este « primus sine baribus »  adica primul fara de egal, Anatema !

32.   Textelor celor  eretice ale ecumenistului pseudo sinod din Creta din iunie 2016, numit «Sfantul si Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe» si celor ce le primesc si le pun in practica, texte care

–          consfintesc  – asa zisa «  restaurare a unitatii crestinilor »  si denumirea istorica de biserici pentru eretici,                              

–          consfintesc  Constitutia asa zisului  « Consiliu Mondial al Bisericilor » ca baza a dialogului cu ereticii- minimalismul dogmatic                                  

–          consfintesc Declaratia de la Toronto care afirma ca exista membri ai Biseircii in afara zidurilor Bisericii Ortodoxe si ca Biserica lui Hristos este mai mult decat confesiunea fiecarui membru al asa zisului « Consiliu Mondial al Bisericilor » in parte,      

–          consfintesc casatoriile mixte printr-o falsa iconomie                    

–          consfintesc-  conceptul lui  Ziziulas despre «persoana umana»  Anatema ! (de trei ori)

33.   Tuturor ereticilor, Anatema !