Selectați pagina

Amestecarea Ortodoxiei cu înșelări păgâne și eretice, duce la pierzare și mai trage odată cu el și alte suflete: Cazul criminalului de la Brașov

Amestecarea Ortodoxiei cu înșelări păgâne și eretice, duce la pierzare și mai trage odată cu el și alte suflete: Cazul criminalului de la Brașov

Adept al reîncarnării, dar și „pelerin” la mănăstiri ortodoxe, acest biet suflet este victima sincretismului religios, propagat în Ortodoxie de ecumenism. Din momentul relativizării Dreptei Credințe, prin amestecarea Adevărului cu înșelări păgâne și eretice, cel în cauză se află în ghearele diavolului, care îl duce la pierzare și mai trage odată cu el și alte suflete. Observăm o asemănare frapantă cu ereticii ecumeniști care nu regretă nimic din abaterile de la Dreapta Credință, ci trăiesc cu falsa impresie că ceea ce fac este din iubire, pentru o lume mai bună… cât de fapt ei își aduc aportul la religia lui antihrist – new age.

Florin Mircea Buliga a reuşit să ascundă foarte bine frământările sale. În viaţa de zi cu zi, era un părinte atent cu cei doi copii, implicat în educaţia lor şi un soţ care încerca să-şi rezolve problemele pe care le avusese cu alcoolul.

De asemenea, era şi administratorul unei afaceri, în care era apreciat de colegi şi clienţi. Dar, în tot acest timp, anchetatorii cred că în mintea lui țesea planul triplului asasinat şi căuta motivaţii în sfera spiritualităţii. La percheziţii, în maşina lui, au fost găsite droguri.

Cred în reîncarnare şi în existenţa vieţilor multiple”, le-a spus Buliga procurorilor. Bărbatul de 43 de ani a susţinut cu un calm desăvârşit că este convins că celor doi copii ai lui le este mai bine acolo unde sunt acum.

Tot anchetatorilor le-a declarat că nu regreta nimic şi că ″în perioada sărbătorilor pascale trebuie să moară anumite persoane alese”.

Părea un om echilibrat şi cu o viaţă armonioasă, însă era frământat de gânduri negre.

Daniel Dancă, procuror: ”Susţine că ar fi fost marcat de moartea mamei sale, care s-ar fi petrecut la vârsta de 14 ani, că atunci ar fi realizat unele lucruri. Acesta pretinde că era sigur că o să moară la vârsta de 38 de ani. Ulterior, când a constatat că nu s-a întâmplat lucrul ăsta, nu s-a mai gândit până anul ăsta, când, iarăşi… ceva legat de semnificaţia cifrei 6.”

Florin Mircea Buliga a avut probleme în trecut cu consumul de alcool şi a recunoscut că a avut o relaţie extraconjugală. De un an de zile, bărbatul îşi schimbase viaţa. Slăbise, mânca sănătos, iubea natura şi mergea pe munte.

El şi soţia lui, Monica, se ocupau de afacerea lor, un centru de terapii alternative, unde îi învăţau pe clienţii săi, majoritatea vârstnici, cum să aibă grijă de ei.

”În şedinţele pe care le ţinea ne dădea exemple de viaţă, cum să trăim, cum să facem. E ceva strigător… Nu vorbea de moarte. Nuu…”, spune un client marcat de cele întâmplate.

”Întotdeauna zicea: “Soţia mea e cea mai frumoasă, soţia mea e cea mai bună. Fără ea n-aş fi putut” Să nu mai vorbim de copii că îi diviniza”, spune un alt client.

Cum a fost posibil ca un om care părea fericit alături de familie şi era amabil cu prietenii şi colegii şi nu avusese episoade de violenţă să ajungă la o triplă crimă, este un mister pentru apropiaţi.

Gabriel Diaconu, psihiatru: “Spectaculos de bine şi spectaculos de des, criminalii în serie sau criminalii psihopaţi ascund laturile tenebroase ale personalităţii lor. În ceea ce priveşte simptome, evident că sunt inadecvarea sexuală, plângerile repetate cu privire la viaţa de cuplu, tendinţa la promiscuitate, afectul superficial şi duplicitar vizavi de familie, prieteni, starea de fugă, starea de irascibilitate, exploziile comportamentale verbale, dar toate pe seama unei personalităţi carismatice, care seduce, duce de nas, care pare că este realizat, dar în tot acest timp nu este decât o mască.”

Fiica suspectului, care îşi sărbătorise recent majoratul, era elevă la unul dintre cele mai bine licee din Braşov.

”Aveau o relate foarte ok, mergeau pe munte, la lac. L-am întâlnit o dată pe tatăl ei, din câte am văzut era un om destul de calm, nu părea deloc autoritar, era un om simplu. Pe Ioana o lăsa să iasă, era super libertin”, spune un coleg al fetei ucise de tată.

Profesorii copiilor susţin că părinţii erau implicaţi în educaţia lor. Chiar tatăl era cel care îi ducea la şcoală, dimineaţa.

Silvia Căbaș, diriginta fetei: ”Vesel, zâmbăreţ, respectuos… Mama, la fel, era deschisă către mine, către noi, absolut nimic nu trăda ce avea să se intâmple, părea familia perfectă, petreceau mult timp împreună, în timpul liber.”

La audieri, Florin Mircea Buliga a declarat că este consumator ocazional de droguri, dar în ziua crimei nu ar fi consumat, analizele au arătat altceva. Rezultatele analizelor au arătat însă că bărbatul consumase, probabil, canabis.

„Am primit rezultatele preliminare ale analizelor care arată prezenţa unei substanţe care se regăseşte la consumatorii de canabis. Am solicitat o expertiză completă care se va efectua la Mina Minovici şi care ne va arăta momentul exact în care au fost consumate substanţele. Droguri au fost găsite şi în maşina suspectului, iar dosarul a fost înaintat la DIICOT pentru cercetări“, a declarat Daniel Dancă pentru adevarul.ro..

Florin Mircea Buliga a fost audiat timp de aproximativ 5 ore și au ieșit la iveală detalii importante, mai ales despre starea de spirit a suspectului, care în ultima vreme consuma droguri şi era pasionat de numerologie. Pe de altă parte, joi trupurile neînsufleţite ale celor doi copii şi al mamei lor au fost ridicate de rudele femeii, de la morgă, şi duse la Piatra Neamţ, pentru înmormântare.

”Un posibil factor declanşator, pe fondul labilităţii psihice de care dă dovadă, zic specialiştii, acum poate vorbim şi de un delir mistic, este consumul de droguri. El spunea că nu a mâncat de circa 36 de ore şi nu îi era foame”, a spus Daniel Diaconu, avocatul suspectului.

Buliga i-a mai povestit avocatului că nu a avut nici o problemă cu copiii şi că toate supărările proveneau din conflictele cu soţia. Probleme lor au început încă de pe vremea când el era alcoolic şi ar fi avut şi o relaţie extraconjugală.

”În seara crimei când a ajuns acasă a încercat să îi spună soţiei că avut tentativa de suicid, soţia care era în vizionare unui film pe laptop despre Iluminati, l-a ignorat şi nu a discutat cu dânsul. Își acuza soţia că nu are o comunicare cu el la nivel emoţional”, a mai spus avocatul, anunță PRO TV.

Suspectul a fost condus la serviciul de medicină legală Braşov pentru o examinare fizică. Legiştii i-au găsit în drepul inimii o rană superficială pe care, Buliga susţine că şi-a provocat-o singur în încercarea de a se sinucide. Dar şi o zgârietură pe obraz, pe care bărbatul a spus că i-ar fi făcut-o Monica, în lupta ei disperată pentru viaţă. Individul a aşteptat să adoarmă soţia şi cei doi copii, ca să îi ucidă.

Buliga le-a povestit anchetatorilor că în ziua triplei crimei a mers la Şinca Veche, unde se afla o mănăstire ridicată lângă o grotă veche de mii de ani. Grota este un punct important pe harta celor pasionaţi de mistere.

“Foarte mulţi merg acolo cu idei năstruşnice. Adică nu te duci acolo şi gata, găseşti miracolul… se întâmplă minunea”, spune Gheorghe Piuaru, preot paroh Şinca Veche.

Convinşi că aici se petrec fenomene paranormale şi că locul e încărcat de energii speciale, sute de oameni vin să-l vadă şi să mediteze. I se mai spune “Templul ursitelor” pentru că ar avea darul de a îndeplini dorinţele. Crăpăturile săpate în piatră sunt pline de mesaje lăsate de vizitatori.

Venită să ia trupurile neînsufleţite, sora femeii moarte le-a cerut anchetatorilor să îi permită o discuţie scurtă cu cumnatul ei. A stat de vorbă cu el pentru că a vrut să afle, cităm “ce a avut în cap când a făcut asta”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii