Selectați pagina

Americanii au cu ce se lăuda: Au un oraş declarat 100% LGBT. Pînă şi maşinile poliţiei sunt pictate în culorile curcubeului

Americanii au cu ce se lăuda: Au un oraş declarat 100% LGBT. Pînă şi maşinile poliţiei sunt pictate în culorile curcubeului

În Statele Unite există un oraș care se declară în întregime pro-LGBT. Wilton Manors, un oraș din Florida cu aproape 12.000 de locuitori, situat în zona centrală a Contea di Broward, scrie Active News

Din noiembrie anul trecut, a devenit „al doilea oraș cel mai gay din America”, grație alegerii unui consiliu municipal diin care fac parte numai reprezentanți ai comunității LGBT. Justin Flippen este primar peste oraș și este primul dintre homosexuali, la fel ca și ceilalți membri ai consiliului local, Gary Resnick și Paul Rolli, Tom Greeen și Julie Carson. Toți aparțin comunității locale homosexuale.

După cum scrie Vice News, un drapel în culorile curcubeului flutură la intrarea în Primărie. Tot în culorile curcubeului sunt pictate și mașinile poliției. „Wilton Manors este un oraș care a fost, realmente, pionierul integrării și egalității persoanelor Lgbt”, a declarat Stratton Pollitzer, director adjunct al grupului Lgbtq-Equality Florida. „Este locul de naștere a comunității noastre”, spune el.

După cum îl descria un reportaj din Forbes, orașul este considerat mai curând un sat gay cu aspect de kitch dată fiind concentrea neobișnuită a rezidenților LGBT, a activităților comerciale și a cluburilor de noapte destinate homosexualilor. Pe baza datelor recensământului din 2010, Wilton Manors a fost numit al doilea oraș „cel mai gay din America” (după Provincetown, Massachusetts), cu 140 de cupluri homosexuale la o mie de familii. Strada principală, Wilton Drive, este o adunătură de magazine, restaurante și activități toate Lgbt.

”Wilton Manors este cunoscut pentru comunitatea sa diversă și a avut un primar homosexual declarat timp de mai mulți ani”, spune David Packard, președintele Fort Lauderdale Stays, adăugând că în prezent orașul ”se mândrește și cu un consiliu municipal care este sută la sută format din homosexuali”.

Fotorgrafii ale mașinilor locale de poliție, în culorile curcubeului, au făcut deja înconjurul lumii. ”Deși mașina noastră cu simbolul Gay Pride de la departamentul de poliție Wilton Manors este nouă, semnificația acestor însemne și inițiativa nu sunt noi”, spun polițistul Jennifer Bickhardt pentru Gay Star News.

Fiecare ofițer de poliție Wilton Manors a jurat să protejeze și să servească populația, fiind mândru de comunitatea sa.

”Suntem foarte mândri de relația noastră puternică cu comunitatea LGBT”, spune detectivul Ernesto Rodriguez, purtătorul de cuvânt al Departamentului. Pentru că la Wilton Manors totul este pro-Lbgt, inclusiv poliția.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке