Selectați pagina

Amenzi de până la 8000 de lei şi chiar închisoare pentru cei care vor umili homosexualii

Amenzi de până la 8000 de lei şi chiar închisoare pentru cei care vor umili homosexualii
Amenzi de pana la 8000 de lei si chiar inchisoare pentru cei care vor umili homosexualii. Cel putin asta propune Ministerul Justitiei, incepand cu 1 ianuarie. Pana atunci va trebui sa fie creat Consiliul Egalitatii care va constata incalcarea. Modificarile propuse sunt criticate de aparatorii minoritatilor sexuale.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4PJQ-keX2Lg[/youtube]

Cei care vor crede ca au fost discriminati pe criterii nationale, limba, religie sau orientare sexuala vor putea depune o plangere la Consiulul Egalitatii. Acesta va fi compus din cinci persoane: doi vor fi reprezentantii societatii civile, iar ceilalti vor trebui sa aiba studii juridice. Consiliul va trebui sa constate daca intr-adevar a avut loc o incalcare.

Astfel, cei care vor umili o persoana la serviciu, la scoala sau in public ar putea plati amenzi de la 2000 pana la 8000 de lei. Organizatia care apara drepturile homosexualilor din Moldova critica propunerile Ministerului Justitiei.

Noile modificari, inclusiv Regulamentul de activitate al Consiliului, trebuie sa treaca de Parlament. Structura urmeaza sa fie creata pana la 1 ianuarie, cand intra in vigoare Legea asigurarii egalitatii, cunoscuta initial ca legea antidiscriminare

Sursa: protv.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке