Selectați pagina

Amenzi de până la 10 mii de lei pentru cei care încalcă legea privind fumatul

Amenzi de până la 10 mii de lei pentru cei care încalcă legea privind fumatul

lege_fumatPotrivit unui proiect aprobat de Guvern, ţigările care conţin cafeină, vanilie sau mentă ar putea fi scoase din vânzare. Totodată, va fi interzis fumatul la locul de muncă, în staţiile şi transportul public, dar şi lângă locurile de distracţie ale copiilor.

Potrivit unui proiect aprobat de Guvern, ţigările care conţin arome ar putea să fie excluse din vânzare. Ministrul Sănătăţii susţine că adaosurile dau impresia că ar fi benefice pentru sănătate, când, de fapt, efectul este total invers.

Totodată, avertismentele de pe pachetele de ţigări vor fi mai mari şi mai convingătoare, iar agenţii economici nu vor avea mai voie să expună marfa în văzul tuturor.

Agenţii economici care vor încălca legea riscă amenzi de până la 10 mii de lei. De sancţiuni nu vor scăpa nici cei care vor fuma lângă staţiile publice, la locul de muncă, în transport sau în apropierea locurilor de joacă pentru copii. Subiectul i-a amuzat pe unii membri ai Cabinetului de miniştri.

Statisticile arată că mai mult de jumătate din populaţia adultă din Republica Moldova fumează. Totodată, fiecare al 9-lea caz de cancer pulmonar este provocat de fumat.

[youtube]http://youtu.be/PBoDbVmrxkw[/youtube]

Sursa: prime.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. Oleg

    De ar mări costul unui pachet de ţigări de vreo 10 ori, atunci poate ar mai avea efect…

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.