Selectați pagina

Am trăit să o vedem şi pe asta: Părinții care REFUZĂ să-și lase copiii să poarte FUSTĂ – dați pe mâna Poliției

Am trăit să o vedem şi pe asta: Părinții care REFUZĂ să-și lase copiii să poarte FUSTĂ – dați pe mâna Poliției

Ghidul de educație parentală al municipalității din Brighton îi obligă pe părinți să accepte îndoctrinarea „de gen” a copiilor, fără putință de a se opune, scrie evz.ro

Părinții britanici care refuză să-și lase copiii să poarte fustă la școală vor fi deferiți serviciilor sociale și poliției. De asemenea, mamele și tații care refuză cererea copiilor lor de a-și schimba numele (fetele să-și pună nume de băiat și băieții de fete) trebuie de asemenea să fie luați în evidența autorităților, se arată în ghidul „Incluziunea Transgen în Școli” al municipalității din Brighton și Hove, scrie The Telegraph.

Direcțiunile școlilor sunt avertizate că unii părinți pot „avea dificultăți” în a accepta „identitatea de gen” a copilului lor și că poate dura o perioadă prea lungă de timp până să accepte schimbarea.

„Dacă un mediu școlar suscită îngrijorare în ceea ce privește binele și / sau securitatea copilului și a manierei în care părinții sau tutorii gestionează explorarea identității genului său, este necesar și de dorit să fie instituite procedurile de ocrotire”, se arată în ghidul citat.

Potrivit directivelor Departamentului de Educație privind ocrotirea copilului, personalul didactic îngrijorat de situația unui elev trebuie să sesizeze responsabilul cu ocrotirea copilului din școală și, dacă e necesar, să contacteze serviciile sociale sau poliția, scrie ziarul britanic.

Într-un exemplu de caz cuprins în ghidul respectiv, se vorbește despre părinții care iau legătura cu școala pentru a întreba: „Fiica mea nu dorește ca un băiat să se schimbe în același vestiar cu ea, dacă se uită la corpul ei?”

În astfel de cazuri, școala trebuie să-i explice părintelui că „nu este potrivit să fie îndepărtat elevul transgen din vestiar”. În schimb, școala trebuie să se preocupe mai mult de „a forma și sensibiliza” pentru ca toți elevii să înțeleagă că „o fată transgen este o fată adevărată”.

Ghidul respectiv, aflat la a treia sa ediție, a fost editat de Allsorts Youth Project, un organism de binefacere care susține tinerii care se declară lesbiene, gay, bisexuali, transgen sau travestiți (LGBTQ).

Documentul recomandă ca „în toate cazurile”, elevilor transgen să li se permită să utilizeze vestiarul care corespunde „identității lor de gen” în locul celui care corespunde sexului lor biologic.

Aceasta înseamnă ca un băiat care se declară (sau pretinde) că este fată să aibă dreptul să se dezbrace în vestiarul fetelor, care sunt obligate să-l accepte și, mai mult, să-și ascundă jena.

Este important să se vegheze ca mediul școlar să fie sigur pentru toți, respingând atitudinile de respingere sau intimidare.”

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *