Selectați pagina

Am ajuns dependenti si inutili in afara sistemului

Am ajuns dependenti si inutili in afara sistemului

Cat de destepti ne credem si cat de prosti suntem in realitate ! Suntem prostiti sistematic.

Ne credem evoluati, sau cel putin mult mai abili, mai inteligenti decat stramosii tai. Insa… Scoala si societatea ne face sa ne credem destepti in timp ce abilitatile noastre reale ne sunt atrofiate.

PRODUSELE de pe piata iti ofera rezolvarea oricarei probleme in mod instantaneu. Asa ca tu devii inutil dar si prost bata in lipsa acestor produse. Nu te descurci fara ele, esti un nimic fara toate lucrurile care iti vin gata preparate ca la botul calului. Cand eram la liceu am definit inteligenta ca pe capacitatea de a reproduce nivelul de azi al omenirii in caz ca m-as trezi pe o planeta fara oameni. Imi dau seama ca raportat la aceasta definitie sunt un zero barat. Daca m-as trezi intr-o padure as muri de frig, de foame, de sete sau mancat de animale. Si daca nu as muri nu as sti sa-mi construiesc un adapost, sa ma hranesc corect, sa fac un foc, sa am unelte, sa contactez restul lumii.

Ce stim sa facem singuri, in lipsa produselor, in lipsa sistemului, in lipsa infrastructurii de azi ? Nimic. De aici si dependenta noastra de sistem.

CE ESTE SISTEMUL ?

Un set de invataturi, legi si reguli care prin insusire, respectare si munca ne rasplatesc prin satisfacerea tuturor necesitatilor fara a fi nevoie sa invatam cum sa ne descurcam in mod independent.

Sau: un protector al fiintei umane care in schimbul muncii si al indeplinirii unei functii o rasplateste cu unelte complexe si folositoare care usureaza munca omului in timpul sau liber, o complica in timpul destinat muncii, si ii rapeste omului posibilitatea sa substituie uneltele sistemului prin lipsa de timp si lipsa de cunostinte pentru autogospodarire.

Acesta este sistemul. Tranforma omul in prost dependent de sistem. Inteligenta pe care o dezvolta sistemul in oameni este INUTILA in afara sistemului, orice clatinare sau transformare a sistemului impacteaza imediat utilitatea omului in sistem pe care il arunca in strada. Un sistem foarte aspru care nu de putine ori isi opreste functia de protectie atunci cand nu te astepti. Un sistem prost, inselator, care abia asteapta sa iti demonstreze cine e stapanul. Un sistem nemilos. Nu uita. Esti foarte destept: in sistem, pentru sistem, pana cand sistemul va decide ca nu mai esti util in societate, slujba ta s-a invechit si nimeni nu mai cauta ceea ce stii tu sa faci.

Iar daca vine vreo foamete, cutremut, calamitate, razboi, atunci sistemul te paraseste iar tu esti gol in fata naturii care nu iti da hrana si caldura fiindca nu stii sa o manuiesti.

Blogul Ultimii Crestini

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *