Selectați pagina

Alternativă a codului PIN pentru cardul bancar: Senzorii de amprentă

Alternativă a codului PIN pentru cardul bancar: Senzorii de amprentă

Tendinţa de securizare a datelor personale a dus la utilizarea pe larg a parolelor biometrice.

Fie că este vorba despre recunoaşterea amprentei, a irisului ochiului, sau chiar a pavilionului urechii – toate acestea pot fi utilizate pentru a debloca, de exemplu, telefonul mobil.

Mai nou, senzorii de amprentă sunt folosiţi ca o alternativă a codului PIN pentru cardul bancar.

Mastercard a lansat un “portofel electronic” care încorporează un astfel de senzor, ca o metodă de autentificare standard pentru carduri. Noul instrument de plată are aceeaşi grosime ca şi predecesorii săi, şi este compatibil cu dispozitivele de citire disponibile pe piaţă.

Testele sunt demarate deocamdată doar în Africa de Sud, iar programe pilot adiţionale sunt plănuite în Europa şi regiunea asiatică a Pacificului. Clienţii care doresc să folosească noul card trebuie să meargă la băncile care îl oferă. Acolo amprenta este scanată cu un dispozitiv special şi transferată pe card. Pe cipul criptat pot fi salvate două amprente de la un singur utilizator.

Amintim că, la începutul acestui an oamenii de ştiinţă niponi au reușit să copieze perfect amprenta unui om care arăta semnul victoriei într-o fotografie digitală făcută la o distanţă de 3 metri, cu focalizarea pe degetele bine iluminate.

Sursa: canal3

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *