Selectați pagina

Alimentele VINDECĂTOARE din Biblie

Alimentele VINDECĂTOARE din Biblie

De-a lungul vremii au existat foarte mulți specialiști care au afirmat că Biblia ne învață ce să mâncăm.  În Sfânta Scriptură sunt menționate diverse alimente, iar studiile cercetătorilor au scos la iveală efectele miraculoase ale acestora.

Cereale integrale

Un loc fruntaș pe “lista alimentelor miraculoase din Biblie” este ocupat de grâu. Cercetătorii au ajuns la concluzia că această cereală, pe care nu o găsim doar în “pâinea noastră cea de toate zilele”, scade colosterolul și riscul de diabet. Și orzul este menționat în Sfânta Scriptură: “ (…) Domnul Dumnezeul tău te va duce într-o ţară bună, ţară de curgeri de apă, de izvoare şi de ape adânci, care ţâşnesc în văi şi în munţi; Ţară în care se află: grâu, orz, viţă de vie, smochine şi rodii; Într-o ţară unde sunt măslini, untdelemn şi miere, în care fără lipsă vei mânca pâinea ta şi nu vei duce lipsă de nimic (…)”  (Deuteronomul- A cincea carte a lui Moise, cap. versetele 7-9 ) , având aceleași efecte benefice pe care le are și grâul. O dietă bogată în cereale integrale poate contribui la prelungirea speranţei de viaţă, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Harvard.

Miere

Este menționată de mai multe ori în Biblie. “(…)s-a abătut să vadă trupul leului şi iată un roi de albine şi miere în trupul leului.  Şi a luat el fagurele în mână şi s-a dus şi a mâncat pe cale; iar dacă a venit la tatăl său şi la mama sa, le-a dat şi lor de au mâncat (…) ” (Cartea Judecătorilor, cap. 14, versetele 8, 9) sau “Şi a intrat poporul în pădure şi a zis: «Iată curge miere». Dar nimeni nu şi-a dus mâna spre gura sa, căci poporul se temea de blestem. Ionatan însă nu auzise de jurământul pe care-l pusese tatăl său pe popor; şi, întinzând vârful toiagului ce-l avea în mână, l-a muiat într-un fagure de miere şi, întorcându-l cu mâna spre gura sa, i s-au luminat ochii” (Cartea Întâi a Regilor, cap. 14, versetele 26, 27) sunt alte două exemple în acest sens, față de cel pe care vi l-am prezentat mai devreme. Mierea este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene, antifungice, antivirale și antiinflamatorii.

Smochine

Foarte des menționate în Biblie, smochinele au în compoziție vitaminele A, B1, B2, C, PP, dar și potasiu, calciu, fier și magneziu. Totodată, conțin și ficina, o enzimă care ajută la digestie. Printre altele, aceste fructe contribuie la scăderea colesterolului,  combat insomnia, întăresc sistemul imunitar, reduc riscul bolilor cardiovasculare și al apariției osteoporozei.

Rodii

“Vlăstarele tale clădesc un paradis de rodii cu fructe dulci şi minunate, având pe margini arbuşti care revarsă miresme” (Cântarea Cântărilor, cap. 4, versetul 13) este unul dintre cazurile în care sunt menționate rodiile în Sfânta Scriptură. Bogate în antioxidanți, aceste fructe, cărora li s-au atribuit calități curative încă din antichitate, ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, la reducerea colesterolului și a riscului de cancer la sân, întăresc sistemul imunitar, protejează ficatul și rinichii și previn bolile cardiovasculare.

Struguri

Și strugurii sunt menționați de mai multe ori în Sfânta Scriptură. De exemplu: „Şi coarda aceea avea trei viţe; apoi a înfrunzit, a înflorit şi au crescut struguri şi s-au copt. Şi paharul lui Faraon era în mâna mea; şi părea că am luat un strugure şi l-am stors în paharul lui Faraon” (Facerea, cap. 40, versetele 10-11). Bogați în vitaminele și antioxidanți, aceștia au numeroase efecte miraculoase asupra organismului, potrivit cercetătorilor:  protejează ficatul și inima, au proprietăți diuretice și antiasmatice, mențin sănătatea vaselor de sânge, contribuie la scăderea colesterolului, îmbogățesc memoria și au efect anticancerigen, ca urmare a conținutului de procianidine.

Măsline

Pe “lista alimentelor miraculoase din Biblie” se află și măslinele: „Iar Solomon a dat lui Hiram douăzeci de mii de core de grâu pentru hrana casei lui şi douăzeci de core de untdelemn de măsline curat (…)” (Cartea a treia a Regilor, cap. 5, versetul 11 ) sau  „Şi le dam preoţilor, fiii lui Aaron, pentru jertfelnic, iar o zeciuială din vin şi grâu, din măsline, din rodie şi din celelalte roade ale pământului o dădeam fiilor lui Levi care slujeau în Ierusalim (…)”  (Cartea lui Tobit, cap. 1, versetul 7). Măslinele țin colesterolul sub control, întăresc sistemul imunitar, contribuie la menținerea sănătății pielii și părului, au proprietăți antiinflamatorii și calmează durerile reumatice. Cercetătorii au ajuns la concluzia că patru lingurițe de  ulei de măsline pe zi sunt suficiente pentru a scădea riscul de infarct în șase săptămâni.

Linte

“Atunci Iacov a dat lui Isav pâine şi fiertură de linte şi acesta a mâncat şi a băut, apoi s-a sculat şi s-a dus. Şi astfel a nesocotit Isav dreptul său de întâi-născut”  (Facerea, cap. 25, versetul 34) și “Ia-ţi grâu şi orz, bob şi linte, mei şi orzoaică, toarnă-le într-un vas şi-ţi fă din ele atâtea pâini, câte zile ai să şezi culcat pe partea stângă; că trei sute nouăzeci de zile ai să mănânci din ele”  (Iezechiel, cap. 4, versetul 9) sunt doar două exemple concludente. Lintea ajută la digestie, îmbunătățește circulația sangvină și scade riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Lapte

Biblia cuprinde referiri și despre lapte: “Şi a luat Avraam unt, lapte şi viţelul cel gătit şi le-a pus înaintea Lor şi pe când Ei mâncau a stat şi el alături de Ei sub copac” (Facerea, cap. 18, versetul 8) și “Şi te voi duce în ţara unde curge lapte şi miere. Dar Eu nu voi merge în mijlocul vostru, ca să nu vă pierd pe cale, pentru că sunteţi popor îndărătnic!” (Ieşirea – a doua carte a lui Moise, cap. 33, versetul 3). Acest superaliment scade tensiunea, întărește sistemul osos, previne apariția diabetului și menține sănătatea dinților.

Ierburi amare

“Şi să mănânce în noaptea aceea carnea lui friptă la foc; dar s-o mănânce cu azimă şi cu ierburi amare”  scrie în Ieșire- a doua carte a lui Moise, cap. 12, versetul 8. Printre ierburile amare se numără coriandrul, care are proprietăți antiseptice, dar și rozmarinul, benefic pentru memorie, ficat și în afecțiunile articulare

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.