almente modificate geneticOameni de stiinta francezi au dezvaluit rezultatele unui studiu asupra sobolanilor hraniti cu porumb modificat genetic.

Rozatoarelor le-a fost dat sa manance porumb modificat genetic al companiei americane Monsanto. La capatul acestui experiment, sobolanii au dezvoltat tumori canceroase de dimensiunea unei mingi de ping-pong.

‘Pentru prima oara in lume, un organism modificat genetic (OMG) si pesticidul utilizat impreuna cu el au fost evaluate din punctul de vedere al efectelor asupra sanatatii pe o perioada mai lunga de timp si mai deplin decat au facut anterior reprezentanti ai unor guverne si industriei alimentare. Rezultatele sunt alarmante’, a declarat profesorul Gilles-Eric Seralini, de la Universitatea din Caen, conducatorul proiectului de cercetare.

Studiul a relevat o rata de mortalitate semnificativ mai mare la rozatoarele care au fost hranite cu porumb modificat genetic tratat cu erbicid in comparatie cu sobolanii care au beneficat de porumb obisnuit. Rozatoarele care au avut in dieta OMG sufereau de tumori mamare, leziuni hepatice si renale severe, conform unei recenzii a experimentului publicat in revista Food and Chemical Toxicology, care a fost prezentat in cadrul unei conferinţe de presă la Londra.

O prezentare completa a acestui studiu va avea loc in Franta impreuna cu filmul ‘Suntem cu toti cobai’ de Jean-Paul Jaud. ‘Criminal este faptul ca toate acestea nu au fost testate mai inainte, ca autoritatile sanitare nu au cerut studii mai indelungate si, iata, de 15 ani peste tot in lume se comercializeaza produse modificate genetic’, a afirmat profesorul Gilles-Eric Seralini.

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a anuntat ca, daca pericolul organismelor modificate genetic (OMG)va fi dovedit, atunci Franta ‘va sustine la nivel european’ interzicerea lor.

Sursa: gazetadeagricultura.info