Selectați pagina

Alimente modificate genetic afecționează grav funcționarea organelor interne

Alimente modificate genetic afecționează grav funcționarea organelor interne
alimente-modificate-geneticOameni de ştiinţă francezi au dezvăluit rezultatele unui studiu asupra şobolanilor hrăniţi cu porumb modificat genetic.

Rozătoarelor le-a fost dat să mănânce porumb modificat genetic al companiei americane Monsanto. La capătul acestui experiment, şobolanii au dezvoltat tumori canceroase de dimensiunea unei mingi de ping-pong.

“Pentru prima oară în lume, un organism modificat genetic (OMG) şi pesticidul utilizat împreună cu el au fost evaluate din punctul de vedere al efectelor asupra sănătăţii pe o perioadă mai lungă de timp şi mai deplin decât au făcut anterior reprezentanţi ai unor guverne şi industriei alimentare. Rezultatele sunt alarmante”, a declarat profesorul Gilles-Eric Seralini, de la Universitatea din Caen, conducătorul proiectului de cercetare.
 
Studiul a relevat o rată de mortalitate semnificativ mai mare la rozătoarele care au fost hrănite cu porumb modificat genetic tratat cu erbicid în comparaţie cu şobolanii care au beneficat de porumb obişnuit. Rozătoarele care au avut în dieta OMG sufereau de tumori mamare, leziuni hepatice şi renale severe, conform unei recenzii a experimentului publicat în revista Food and Chemical Toxicology, care a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă la Londra.
 
O prezentare completă a acestui studiu va avea loc în Franţa împreună cu filmul “Suntem cu toţi cobai” de Jean-Paul Jaud. “Criminal este faptul că toate acestea nu au fost testate mai înainte, că autorităţile sanitare nu au cerut studii mai îndelungate şi, iată, de 15 ani peste tot în lume se comercializează produse modificate genetic”, a afirmat profesorul Gilles-Eric Seralini.
 
Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a anunţat că, dacă pericolul organismelor modificate genetic (OMG)va fi dovedit, atunci Franţa “va susţine la nivel European” interzicerea lor.

Sursa: gazetadeagricultura.inf

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. Radu Humor

  Îngrăşămintele artificiale şi insecticidele au apărut ca urmare a goanei demente după câştig cu orice preţ, inclusiv a sănătăţii oamenilor!) şi sunt fabricate din gazele de luptă rămase în stoc după al doilea război mondial.
  Nişte minţi diabolice s-au gânditcum să scape de stocurile rămase şi să scoată un ban prin prelucrarea lor !
  Criminalii ăştia ar trebui condamnaţi pe viaţă pentru milioanele de îmbolnăviri şi vieţi distruse pe tot globul, mai ales că o fac cu bună ştiinţă şi cu rea intenţie cunoscând efectele distrugătoare a lor asupra omului, animalelor, plantelor şi a solului !
  Nişte criminali !

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *