Selectați pagina

Alerta in SUA: Un oras cu 500.000 de locuitori a ramas fara apa potabila

Alerta in SUA: Un oras cu 500.000 de locuitori a ramas fara apa potabila

apa contaminataO jumatate de milion de locuitori ai orasului american Toledo au ramas brusc fara apa potabila, dupa descoperirea in lacul Erie a unei toxine produse de o alga periculoasa.

Al patrulea mare oras al statului Ohio, Toledo, a declarat starea de urgenta, dupa ce o contaminare cu toxine a fost descoperita vineri in reteaua de apa potabila din zona, scrie The Independent.

Restaurantele si chiar gradina zoologica locala au fost fortate sa inchida, ca rezultat al crizei neasteptate, a carei cauze pare sa fie o alga daunatoare din lacul Erie.

Garda Nationala a fost chemata sa ajute la aducerea unor rezerve de apa potabila, dupa ce panica a determinat populatia sa cumpere toata apa disponibila in magazine.

Toxina a fost descoperita intr-o statie de tratare a apei. Alga, de culoare albastru-verde, este un organism comun in lacurile si iazurile din Ohio. In ultimul timp, in lunile de vara, cresterea masiva a populatiei de alge a devenit un lucru obisnuit.

Cresterea este insa provocata si de deversarile de nitrogen si fosfor din tratamentele de fertilizare a culturilor agricole.

Consumul de apa contaminata poate cauza voma, diaree si alte probleme de sanatate. Fierberea apei nu indeparteaza toxinele, iar locuitorii au fost sfatuiti ca nici macar sa nu-si spele dintii cu apa din reteaua publica, desi dusurile si baile sunt permise.

Pana acum, nu exista informatii privind cazuri de imbolnavire de la apa contaminata.

Sursa: ziare.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке